Meny
​Continental vokser videre i Askim

Publisert
23.June.2016

​Continental vokser videre i Askim

Askim kan vise til 85 års dekkhistorie, og nå har Continentals virksomhet i Østfold-byen blitt utvidet.

I mai 2010 sto rundt 12 000 kvadratmeter lager klar til bruk rett ved E18, og Continental tok med seg sine 22 ansatte fra den tidligere gummifabrikken i Askim sentrum. Der hadde det blitt produsert dekk siden 1935, og Continental er dermed bærer av en 85 år gammel dekktradisjon i Østfold-byen.

Siden 2010 har både etterspørselen og kompleksiteten i virksomheten økt, og antall ansatte har vokst jevnt og trutt de siste seks årene. I løpet av sommeren vil 31 personer ha sin faste arbeidsplass i det store lagerkomplekset. Det er også grunnen til at man så seg nødt til å bygge på allerede etter seks års drift.

– Det blir stadig flere dimensjoner tilgjengelig samtidig som etterspørselen etter Continental-dekk øker. Det gjør at vi har behov for mer plass, sier logistikksjef i Continental Dekk Norge, Trygve Gjessing og legger til at de regummierte lastebildekkene de har begynt å lagerføre den siste tiden også tar mer plass enn personbildekk – noe som øker plassbehovet ytterlige.

50 prosent ekstra kapasitet

Den nye delen av lageret er på nærmere 5000 kvadratmeter, og det gjør at den totale grunnflaten på bygget nå måler rundt 17 000 kvadratmeter. Med utvidelsen er det plass til hele 200 000 dekk i lagerbygningen langs E18. I likhet med da lageret ble bygget første gang, er det Veidekke som har vært entreprenør under utbyggingen.

Store utbygginger som dette kan enkelte ganger by på byråkratiske utfordringer, men Gjessing i Continental har ingenting annet enn godord å komme med til Askim kommune.

– Effektiviteten og velvilligheten kommunen har vist er imponerende, og det gjør at vi føler oss veldig velkomne i Askim, sier han.

Den ekstra lagerplassen sørger for at Continental er giret for videre vekst på det norske markedet i årene som kommer. Gjessing er klar på at det er mer plass å bygge på dersom det skulle være nødvendig i fremtiden.

– Hvis etterspørselen etter Continental-dekk fortsetter å øke er det ikke umulig at vi må bygge på enda mer i fremtiden. Vi har ambisjoner om å vokse videre, sier han.

Åpningen ble feiret med grillfest for både ansatte og gjester i den nye lagerhallen – som allerede noen dager etter ferdigstillelsen begynte å fylles opp med dekk.