Meny
147 utslippsfrie busser til Follo Foto: Ruter AS/Redink/ Thomas Haugersveen

Publisert
28.November.2023

147 utslippsfrie busser til Follo

Ski, Vestby, Nesodden og Drøbak får elektriske og utslippsfrie busser når Connect Bus overtar driften 29. juni 2025.

Det ble klart etter at Connect Bus AS vant anbudsrunden for de fire ruteområdene for transporttjenester i Follo.

– Kollektivreisende i Follo får et robust og godt kollektivtilbud, med splitter nye, elektriske og utslippsfrie busser som er planlagt med oppstart sommeren 2025, sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Kontrakten ble signert 24. november.

– Vi er svært fornøyde med at Ruter har vurdert Connect Bus som den beste operatøren for Follo. Bussene vil gi en meget komfortabel reiseopplevelse. De nye sikkerhetssystemene i bussene vil styrke beskyttelsen for passasjerene, medtrafikanter og våre dyktige sjåfører, sier administrerende direktør Bent Kjersem-Drageset i Connect Bus.

Kontrakten har en varighet på ti år, med inntil tre års opsjon. Den har en årlig verdi på 452 millioner kroner. Den vil gi Ski, Nesodden, Vestby og Drøbak et robust tilbud bestående av elektriske og utslippsfrie busser. Bussene skal utstyres med automatkjetting (on-spot-kjetting) og være godt skikket for trafikk på kuperte veier.

Det er ikke endelig avgjort hvilken bussprodusent som skal benyttes til anbudet. Levering av bussene og oppstart er planlagt til 29. juni 2025.

Bussene skal i hovedsak lades på garasjene, i tillegg til endeholdeplasslading i Drøbak og på Seiersten.