Meny
2000 eTrailere setter fart på elektrifiseringen av landtransport Foto: DB Schenker

Publisert
08.November.2022

2000 eTrailere setter fart på elektrifiseringen av landtransport

DB Schenker fortsetter å drive den grønne transformasjonen innen landtransport og fokuserer konsekvent på bærekraftige innovasjoner.

Sist uke signerte DB Schenker en samarbeidsavtale med Trailer Dynamics og Krone Commercial Vehicle Group om bruk av eTrailere i europeisk landtransport. Denne avtalen markerer et ytterligere solid skritt i rettning av elektrifiseringen av landtransportvirksomheten. Dette åpner opp for miljøvennlig transport over lengere distanser. I dag er det god fart på utrulling av miljøvennlige distribusjonsløsninger i byer og tettsteder, men for å sikre en bærekraftig transport fra A til B er disse eTrailerene et gjennombrudd.

Bruken av eTrailere gir oss en fordel i overgangen til en helt CO2-fri flåte, og vil være en fast del av vår nyttekjøretøyflåte på lang sikt. Dette markerer et viktig skritt i vår innsats for å redusere vårt miljøavtrykk til null.

Bruken av eTrailere gjør lastebiler mer bærekraftige og reduserer CO2-utslippene.

De elektrifiserte tilhengerne til Trailer Dynamics har et elektrisk drivverk som gjør det mulig å støtte kjøringen av trekkvognen. En spesialutviklet komponent bruker et patentert sensorsystem for å bestemme kjøredynamikken mellom tilhenger og trekkvogn. Trekkvognen kan imidlertid ikke overstyres på noe tidspunkt. Det elektriske drivverket gjør det også mulig å gjenvinne energi under bremsing.

eTrailerens drivkontrollsystem fungerer uavhengig, så det er ikke nødvendig med grensesnitt med trekkvognen. I tillegg kan tilhengerne kombineres og brukes med trekkvogner fra alle produsenter. eTrailerne støtter diesel-, gass-, elektriske og hydrogendrevne trekkvogner.

Tilhengerne kan utstyres med 300kWh, 450kWh eller 600kWh batterier etter behov. Dette kan utvide rekkevidden til elektriske trekkvogner med opptil 500 km, avhengig av bruksområdet, og også redusere drivstofforbruket til konvensjonelle dieseltrekkere betydelig. CO2-utslippene kan dermed reduseres med 20%-40%.

DB Schenker vil suksessivt rulle ut disse 2,000 eTrailerne i sitt europeiske nettverk fra og med 2024.