Meny
Statens vegvesen med nytt digitalt kontrollsystem

Publisert
23.January.2015

Statens vegvesen med nytt digitalt kontrollsystem

Statens vegvesen tar fra i dag i bruk et nytt kontroll som gir flere og mer målrettede kontroller.

I dag har Statens vegvesen lansert en helt ny og heldigital versjon av sitt kontrollsystem (VaDIS). Nå er det slutt på papirer hos som må etterregistreres elektronisk og manuell utfylling av mangellapper.

– Dette er et toppmoderne verktøy som vil bidra til en enklere og mer effektiv hverdag både for oss og for de vi kontrollerer, sier avdelingsdirektør Bodil Rønning Dreyer i Statens vegvesen.

– Flere og mer målrettede kontroller vil sørge for bedre framkommelighet på norske veger og gjøre den tryggere for alle oss som bruker den.

Mer målrettet

[factbox id=”1″]

Når registreringsnummeret på kjøretøyet eller fødselsdatoen til en sjåfør skrives inn, vil historikken automatisk komme opp. Om et kjøretøy har hatt mangler på fire av de fem siste gangene det har vært stoppet, kan det være en god grunn til å ta en grundig kontroll også denne gangen.

– Hensikten med våre kontroller er å ta synderne. Verken vi eller transportbransjen er tjent med at vi bruker tiden på de som har tingene i orden, forklarer Dreyer.

– Tiden vi sparer på digitaliseringen vil både gi oss tid til flere kontroller, men også muligheten til å bruke lenger tid på å kontrollere de kjøretøyene som virkelig er farlige.

Kontrollseddel på SMS

Etter en kontroll vil sjåførene få en SMS eller e-post med lenke og innloggingsinformasjon til sin egen kontrollseddel og eventuell mangellapp.

– Dette blir en ny hverdag også for sjåførene, sier Dreyer. – Vi har fortsatt mulighet til å skrive ut kontrollseddel om det er nødvendig, og kontrollørene våre skal selvfølgelig være flinke til å informere om den nye ordningen.

[youtube id=”h5s-ZVFC_iw”]