Meny
ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

Publisert
10.March.2016

ABB hurtiglader Volvos elhybridbusser

Elleve nye busser fra Volvo skal kjøre i en ny utslippsfri sone i sentrum av byen Namur i Belgia fra slutten av 2016.

ABB skal i samarbeid med Volvo Bussar levere teknologien for automatisk hurtiglading av elhybridbussene som skal gå i rutetrafikk i Namur i Belgia. ABBs kontrakt inkluderer også elektriske tavler og en serviceavtale for utstyret. Prosjektet er det andre med Volvo Bussar. I løpet av året vil fire hurtigladere fra ABB også gi strøm til seks elhybridbusser som skal brukes i Luxemburg.

[factbox id=”1″]

– Over hele verden øker investeringene i utslippsfrie trafikksystemer for å redusere køer og forbedre byluften. Å kombinere vår teknologi for elektrisk mobilitet med en samarbeidspartner som Volvo Bussar er en del av vår Next Level-strategi. Vårt mål er å bidra til å forbedre kvaliteten for reisende og redusere kostnadene for operatørene, sier Lars-Fredrik Mathiesen, leder for divisjon Discrete Automation and Motion i ABB i Norge.

I stedet for å kjøre bussene til et depot for å koble dem til individuelle ladere vil de hurtiglades på noen minutter ved endeholdeplassene. Dermed kan bussene ha en mindre og lettere batteripakke som øker passasjerkapasiteten. Dessuten kan bussene kjøre flere ruter ettersom ladingen går så raskt.

– Elbusser er en kostnadseffektiv løsning for å redusere problemet med dårlig luftkvalitet og støy i byene. ABB og Volvo har sammen et komplett og konkurransekraftig tilbud til byer over hele verden som vil gjøre kollektivtrafikken bærekraftig, sier Håkan Agnevall, direktør i Volvo Bussar.

ABBs teknologi for hurtiglading omfatter skybasert fjernovervåking og styring samt programvareoppgradering via internett, hvilket garanterer rask responstid og høy tilgjengelighet. Med over 3000 online hurtigladere globalt, hvorav over 150 i Norge, er ABBs oppkoblingsløsninger bransjeledende når det kommer til driftstid.