Meny
ABB og Formel E skaper sammen fremtiden innen elektrisk transport

Publisert
10.January.2018

ABB og Formel E skaper sammen fremtiden innen elektrisk transport

Med «ABB FIA Formula E Championship” blir teknologilederen ABB hovedsponsor for verdens første helelektriske, internasjonale FIA motorsportserie.

ABB og Formel E skaper et banebrytende samarbeid for å drive elektrisk transport fremover for en bærekraftig fremtid. Formel E har siden sitt første løp i Beijing i september 2014 etablert seg som nummer én innen helelektrisk, internasjonal motorsport. I neste runde bidrar ABB, den innovative, globale teknologilederen, med sitt navn samt innovasjons- og teknologiledelse til serien, som fra og med nå kommer til å hete “ABB FIA Formula E Championship.”

Med sin unike ekspertise innen elektrifisering og ledelse innen ladeløsninger for elektriske kjøretøy og med verdens største installerte base av hurtigladestasjoner for elektriske kjøretøyer, er ABB den ideelle industripartner for Formel E. Formel E fungerer som en konkurranseplattform for å utvikle og teste relevante elektrifiserings- og digitaliseringsteknologier for elektrisk transport og bidrar til å forbedre utformingen og funksjonaliteten til elektriske kjøretøy og infrastrukturer samt de tilknyttede, digitale plattformene. Ved å samarbeide er nå ABB og Formel E ideelt posisjonert for å presse grensene for elektrisk transport.

Vi synes det er utrolig spennende å bli samarbeidspartner med Formel E og skape fremtiden innen elektrisk transport, sier ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer.

– I dag forenes to pionerer. ABB og Formel E er en selvskreven allianse med de aller seneste elektrifiserings- og digitaliseringsteknologiene. Sammen skriver vi neste kapittel i denne spennende sporten og videreutvikler team som yter på høyt nivå. Sammen vil vi skape fremtiden – ett elektrifiserende løp hver gang.

Om ABB FIA Formula E Championship:

ABB FIA Formula E Championship er FIAs elektriske formelserie og verdens første helelektriske, internasjonale enseterskonkurranse innen motorsporten. Elbilserien Formel E bringer spennende racerbilløp til verdens storbyer der man konkurrerer hjul mot hjul langs ikoniske gater i byer som New York, Hong Kong, Paris og Zürich.

I den fjerde utgaven av serien vil 10 lag og 20 førere konkurrere i 11 byer på fem kontinenter om tittelen ABB Formula E champion. Neste løp finner sted i Marrakesh 13. januar, og mesterskapet 2018 avsluttes i juli.

Flytte grenser

Alejandro Agag, grunnlegger og administrerende direktør i Formel E, sier:

– Dette er en historisk dag for Formel E, og jeg er beæret over å ønske velkommen det globalt ledende teknologiselskapet ABB som hovedpartner for serien, med deres bakgrunn og kompetanse innen elektrifisering og digital teknologi. Våre to selskaper jobber sammen for å flytte grensene for det som er mulig. Som partnere vil vi presentere banebrytende teknologi i global skala til alle fans og forbrukere som følger ABB FIA Formula E Championship.

Som verdensledende innen infrastruktur for elektriske kjøretøy tilbyr ABB hele spekteret av ladeløsninger for elbiler, el- og hybridbusser samt elektrifiseringsløsninger for skip og jernbane. ABB kom inn i lademarkedet for elkjøretøy i 2010 og har i dag en raskt voksende global installert base med mer enn 6000 hurtigladere.