Meny
Automatisering av reservedelslogistikken for Liebherr Illustrasjon: Jungheinrich

Publisert
15.October.2020

Automatisering av reservedelslogistikken for Liebherr

Fra juni 2023 skal en av verdens ledende produsenter av mobilkraner håndtere sin verdensomspennende distribusjon av reservedeler på en ny måte; med et 30 meter høyt helautomatisert lager for paller og kasser, levert av Jungheinrich.

Mobilkrangiganten samarbeider med Jungheinrich for å bygge et nytt reservedelslager ved hovedkvarteret i Baden-Württemberg i Tyskland.

Hjertet i logistikkløsningen er et automatisert kranlager for pall med totalt 18 000 lokasjoner fordelt på 6 kranganger. Silobygget med 80 meter lengde, 75 meter bredde og en høyde på 30 meter, får en imponerende størrelse. I tillegg kommer et automatisert kasselager for småvarer med to ganger i trippel dybde – for totalt 40 000 kasser.

Med disse to lagertypene oppnår reservedelsforsyningen hos Liebherr maksimal romutnyttelse og kapasitet. Firmaet ønsker å sette nye standarder for kvalitet, funksjonalitet og sikkerhet, og sørge for høy tilgjengelig av sine produkter verden over.

Produktutvalget hos Liebherr omfatter topp moderne teleskop- og gitterkraner i ulike størrelser, både mobile og beltedrevne: spekteret spenner fra terrengmobilkran med 35 tonn til en gigantisk beltekran med 3000 tonn belastning.

Løsningen, som Jungheinrich har utviklet for Liebherr i Tyskland, omfatter i tillegg til det automatiserte pall- og kasselageret, styring og visualisering med Jungheinrich WMS (lagerstyringssystem), som sikrer høyt tempo ved innsetting og uthenting av Liebherr-reservedeler ved hjelp av to lasthåndteringsenheter hver i de helautomatiske prosessene. Slik sikrer de driften døgnet rundt.

I dialog med ERP-systemet til Liebherr overtar WMS-systemet til Jungheinrich kontrollen av det automatiserte anlegget og alle andre prosesser i de manuelle områdene av lageret. Alle funksjoner og løsninger er skreddersydd i henhold til Liebherr sine krav. Dette inkluderer blant annet forhåndsplukking av kasser med pick-by-/Put-to-light. I tillegg skjer en pick-and-pack-plukking i fraktbokser på samme sted som forhåndsplukking av kasser og på en annen arbeidsplass, hvor det blir plukket både fra pall og godset blir konsolidert med de forhåndsplukkede kassene til kundens fraktbokser. Målet er maksimal effektivitet og full oversikt i alle internlogistikkprosesser i det sentrale reservedelslageret til Liebherr.

– Logistikkløsningen vi har utviklet for Liebherr er svært fleksibel. Den er enkel å utvide og dermed godt rustet for fremtidig vekst. Jungheinrich bistår som totalleverandør med planlegging, prosjektering og bygg av anlegg, sier Robert Schad, prosjektleder for Jungheinrich.