Meny
Bærekraftige serie for ubegrenset distribusjon i byområder

Publisert
11.October.2017

Bærekraftige serie for ubegrenset distribusjon i byområder

Iveco har lansert den nye Daily Blue Power familien, den bærekraftige business-partneren til bytransportører og som åpner for ubegrenset adgang, uavhengig av byenes trafikkrestriksjoner. Den nye serien er tilpasset miljøkravene og tilbyr løsninger med teknologi som er bærekraftig for naturen.

Iveco har lansert den nye Daily Blue Power familien, den bærekraftige business-partneren til bytransportører og som åpner for ubegrenset adgang, uavhengig av byenes trafikkrestriksjoner. Den nye serien er tilpasset miljøkravene og tilbyr løsninger med teknologi som er bærekraftig for naturen.

Tre forskjellige teknologier

Daily Blue Power er unik i markedet. Serien gir frihet til å velge mellom tre forskjellige teknologier som er tilpasset variert bruk med sine spesifikke miljøkrav.

– Kravet om stadig mer restriksjoner når det gjelder CO2-utslipp og stadig flere miljøsoner i byene betyr at bærekraftig transport raskt vil bli et viktig konkurransefortrinn for transportørene. Bærekraft har alltid vært en kjerneverdi for Iveco, og vi så for lenge siden at vår vei mot bærekraftig bytransport skjer gjennom avansert dieselteknologi og alternative fremdrift ved hjelp av batteridrift og naturgass. Dette er årsaken til at vi har vært pionerer innenfor alternativ fremdrift i mer enn 20 år og har investert i avanserte teknologier for å kunne redusere utslippet fra våre dieselmotorer dramatisk. Daily Blue Power er kulmineringen av alt det arbeidet vi ar gjort på dette området. Dette gir våre kunder et unikt valg og konkurransemessige fordeler for å utvikle bærekraftig virksomhet uten begrensninger i byområdene, forklarer Pierre Lahutte, Ivecos toppsjef.

En videreutvikling av nyttekjøretøy-motorer

Daily Hi-Matic Natural Power er det første lette nyttekjøretøyet for komprimert naturgass med 8-trinns automatgirkasse. Dette innebærer ytterligere forbedringer på et kjøretøy som allerede var den beste løsningen for bytransport. Dette er en perfekt kombinasjon av Ivecos naturgass-teknologi og den absolutte kjøreglede man får med den eksklusive Hi-Matic automatgirkassen. Dette kjøretøyet gir den robustheten, ytelsen og holdbarheten som Daily er kjent for, sammen med økt komfort og drivstoff-økonomi, ekstra lave utslipp av CO2 og andre skadelige stoffer, samt den beste kjørbarheten i klassen.

Daily Hi-Matic Natural Power bygger på Ivecos solide erfaring fra mer enn 20 års pionerarbeid med naturgass-teknologien. Kjøretøyet har 3-liters F1C-motoren som yter 136 hk og klassens beste dreiemoment på 350 Nm. Denne motoren som er en videreutvikling av nyttekjøretøy-motorer, er mer robust og sikrer større dreiemoment og kjørbarhet enn ordinære CNG-motorer utviklet fra personbilsegmentet. Dette betyr ytelser uten kompromisser.

Det miljømessige aspektet ved Daily Hi-Matic Natural Power er bemerkelsesverdig: Motoren tilfredsstiller Euro 6/D-standarden med 76% lavere partikkelutslipp og 12% lavere NOx-utslipp enn Ivecos Euro VI 3,0-liters dieselmotor som i utgangspunktet gir lave utslipp. Under realistisk bykjøring er CNG-motorens CO2-utslipp 3% lavere enn fra tilsvarende dieselversjon. Bruk av Hi-Matic girkassen i et CNG-kjøretøy forbedrer CO2-utslippene ytterligere til 5%. Hvis det blir brukt biometan i CNG-motoren, kan CO2-utslippet reduseres med inntil 95%.

Daily Hi-Matic Natural Power har også utmerket drivstoff-økonomi, med 2,5% drivstoff-besparelse innenfor by-syklus, sammenlignet med CNG-versjonen med manuell giring.

Daily Hi-Matic Natural Power er dessuten svært stillegående sammenlignet med tilsvarende diesel-kjøretøy, og dermed er kjøretøyet ideelt for nattdistribusjon i byområder.

Daily Hi-Matic Natural Power har også Business Up, en eksklusiv applikasjon som ved hjelp av onboard-tilkobling gjør kjøretøyet til et virkelig profesjonelt arbeidsverktøy hvor kunden får både sjåfør-assistent og business-assistent.

Med sin absolutte kjøreglede, drivstofføkonomi, miljøvennlighet, stille drift, lave totalkostnader og utmerkede oppkoblingsmuligheter gir dette unike kjøretøyet den perfekte kombinasjonen av lave utslipp og god kjørbarhet for byområder og som gjør det til det perfekte lette nyttekjøretøyet for bærekraftig transport.

Utviklet Michelin

Det mest avanserte dieseldrevne lette nyttekjøretøyet på markedet er også det første som er testet og sertifisert for Real Driving Emissions, RDE Ready, allerede 3 år før miljømålet i 2020. Det drives av en motor i riktig størrelse, Ivecos 2,3-liters F1A, som var helt redesignet i 2016. Med større slagvolum enn det andre produsenter bruker, gir den større holdbarhet og lavere NOx-utslipp under virkelig kjøring. Den har Ivecos avanserte Selective Catalytic Reduction (SCR) etterbehandlings-system som drar fordeler av merkets 25-årige erfaring med denne teknologien.

Daily Euro 6 RDE Ready ble testet av en uavhengig organisasjon, den nederlandske Organisation for Applied Scientific Research (TNO), i samsvar med den nye offisielle prosedyren for testing under virkelige kjøreforhold. Den målte en konformitets-faktor på 1,2 mot 2020-grensen på 2,1, som viste at dette kjøretøyet er RDE Ready i dag, 3 år før de nye miljømålene trer i kraft.

Daily Euro 6 RDE Ready er også ekstremt drivstoff-effektiv, som er en fordel for kundens totalkostnad (Total Cost of Ownership – TCO). Med standard Start&Stop-system og Michelin øko-dekk bruker den inntil 7% mindre drivstoff sammenlignet med dagens versjon basert på realistisk kundekjøring i byområder.

Som hovedleverandør til Iveco utviklet Michelin spesifikt den nye Michelin Agilis+ serien til dette kjøretøyet. Denne nyeste generasjonen Agilis+ dekk, allerede velkjent blant profesjonelle brukere for levetid og holdbarhet, gir klasseledende ytelse, lav rullemotstand log lav støy. Den nye slitebanen og lavhysterese-gummiforbindelsene bidrar til kjøretøyets energi-effektivitet, mens det nye slitemønsteret med ‘stille ribbe-teknologi’ reduserer støyen.

100% gjenvinnbare batterier

Elektrisk fremdrift er allerede en realitet hos Iveco som gikk inn i dette markedet i 2009 og som har foretatt kontinuerlige oppgradering og forbedringer gjennom de siste 8 årene. Daily Electric har vunnet lojale brukere med sin klasseledende effektivitet, brede allsidighet og full bærekraft takket være 100% gjenvinnbare batterier.

Daily Electric er et unikt kjøretøy som har tilgang til byer med de strengeste trafikk-begrensningene. Den har en utvidet rekkevidde på inntil 200 km i virkelige byforhold, og batteri-ytelsen er optimert for alt slags klima. Batteri-teknologien muliggjør høy nyttelast, og med hurtiglading tar ladingen bare 2 timer. Eco-Power kjøremodus og regenererende bremsing øker effektiviteten ytterligere. Daily Blue Power Electric er det bredeste programmet i industrien med totalvekt opp til 5 tonn, og det finnes en modell for alle bruksområder.

Nye oppkoblede tjenester gjør Daily Electric til en ideell business-partner. En ny web-basert applikasjon gjør det mulig å følge kjøretøyet i sann tid og sjekke data som lokalisering, batteri-tilstand, motortimer, kjørt distanse og kjøretøyets data-historikk. Informasjon i sann tid blir også registrert av Ivecos ekspertteam hvor målet er å forhindre kjøretøyfeil og gi anbefalinger om vedlikehold.

Iveco planlegger også å tilby finansierings-løsninger og vedlikeholds- og reparasjons-kontrakter som inkluderer batteriene for å gjøre Daily Electric enda bedre tilpasset kundenes kontantstrøm og økonomiske sykluser.