Meny
Blir global leverandør for DHL

Publisert
08.May.2017

Blir global leverandør for DHL

DP DHL International GmBH har valgt LINK Mobility Group ASA som sin globale leverandør for mobile meldinger.

LINK Mobility er en av Europas ledende aktører innen mobilteknologi. Selskapet har opplevd en sterk vekst de seneste årene og har tatt en solid posisjon i det sterkt voksende markedet for mobile meldingstjenester og mobile løsninger. Som tidligere kommunisert til markedet, så har LINK Mobility siden 2013 arbeidet med DHL innen utvikling av mobil kundekommunikasjon for DHL, og stadig videreutviklet samarbeidet til å dekke flere land og med en felles ambisjon om et globalt samarbeid. LINK Mobility og DHL er nå enige om å formalisere dette, og LINK Mobility vil kunne levere tjenesten i mer enn 200 land. At en så stor internasjonal aktør som DHL har valgt å videreutvikle et globalt samarbeid med LINK Mobility om utvikling og drift av effektive løsninger for mobil kundekommunikasjon, viser at LINK Mobility har innovasjonskraft, teknologi og løsninger til å være en viktig samarbeidspartner for store globale aktører.

DP DHL er den globale markedslederen innen express og logistikk med tilstedeværelse i 220 land og områder. DHL har en unik produktbredde og tilbyr ekspressfrakt, sjøfrakt, biltransport, lagring, internasjonal post og 3. parts logistikktjenester. DHL er heleid av Deutsche Post DHL (DP DHL). Den totale gruppen har omlag 480 000 ansatte, og konsernet hadde i 2016 en omsetning på over 57 milliarder EURO. Mange av de største E-commerce selskapene i verden bruker DHL til levering av sine sendinger. Dette setter store krav til den digitale kundekommunikasjonen og kundereisen. Bestiller du et produkt fra Net-a-porter eller Apple i dag er det stor sannsynlighet for at DHL Express står for håndteringen av både frakt og fortolling. Det er i denne sammenheng viktig at kundene får varslinger om leveringen og mulighet til å enkelt endre tidspunkt eller leveringssted.

Opprette kontakten og åpne døren

– Som verdensledende leverandør av internasjonale dør-til-dør expresstjenester er DHL Express avhengig av å ha gode og effektive løsninger for kommunikasjon med våre kunder og våre private mottakere. Vi gir våre private mottakere langt bedre fleksibilitet ved at de kan velge det leveringsalternativet som passer dem best. Dette gjør også hverdagen enklere for våre sjåfører. Vi gleder oss til å se videre på mulighetene mobil kommunikasjon med våre kunder kan gi, slik at våre kunder får den aller beste opplevelsen. Vi synes det er veldig hyggelig at vi har kunnet være med på å opprette kontakten og åpne døren for LINK Mobility til vårt globale konsern, sier Terje Aarbog, administrerende direktør i DHL Express (Norway) AS.

– Vi startet vårt utviklingssamarbeid med LINK i 2013 i forbindelse med en løsning rettet mot våre private mottakere her i Norge. Tjenestene og samarbeidet fungerte så godt at vi anbefalte LINK som en SMS-leverandør også til vårt europeiske hovedkontor. LINK viste seg som en svært dyktig internasjonal leverandør, med høy kvalitet i sine tjenester selv i land med langt dårligere infrastruktur for mobil enn vi har her i Norge. Dette, kombinert med at deres teknologi er lett å integrere med, har ført til at tjenestene deres nå har blitt forankret sentralt i vårt globale IT-miljø. Og allerede har de blitt tett integrert i flere store globale løsninger hvor det er snakk om automatisert informasjon og kommunikasjon med våre kunder via mobil, sier Mikael Ryberg, Head of IT i DHL Express (Norway) AS.

Kommunisere med alle brukere via mobilen

Link Mobility bidrar med sin teknologi og innovasjonskraft, og sørger for at man til enhver tid er i forkant når ny teknologi og nye kanaler kommer i markedet.I forlengelsen av dette ser nå DHL Express i Norge og LINK Mobility blant annet på muligheten for å kunne pilotere en enklere og mer effektiv måte for sluttkundene å gjennomføre betaling gjennom mobilen. Tanken er at god forretningsutvikling og proof of concept fra Norgeskontoret igjen kan føre til at dette blir en standard for DHL globalt.

– Vi er stolte over at DHL velger å øke samarbeidet med LINK Mobility for å kunne kommunisere med alle brukere via mobilen. For LINK Mobility er dette en utmerket mulighet til å utnytte innovasjonskapasiteten innen våre forretningsområder. Vi vil streve for å være foran kurven i utvikling og distribusjon av løsninger som møter den økende etterspørselen etter nærmere samspill mellom DHL og deres kunder. Vi tror også på at dette markedet vil vokse sterkt i neste periode på grunn av den sterke økningen i e-handel. At DHL velger å øke samarbeidet med LINK, viser igjen vår stilling og posisjon som den ledende leverandøren av mobilmeldinger og løsninger i Europa med globale muligheter , avslutter Arild Hustad, CEO i LINK Mobility Group ASA.