Meny
Blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland

Publisert
02.May.2017

Blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland

Dachser har med umiddelbar virkning blitt majoritetsaksjonær i sin partner i Irland, Johnston Logistics Ltd. Dermed kan Dachser utvide og styrke logistikknettverket sitt i Nordvest-Europa.

– Våre kunder i Irland drar nytte av enhetlige tjenester og kvalitetsstandarder, faste transittider og et små masket nettverk av Dachser-avdelingskontorer i hele Europa, sier Michael Schilling, COO Road Logistics i Dachser.

– Med oppkjøpet av Johnston Logistics har vi fått et veletablert familieselskap som vi har jobbet med og stolt på i lang tid. Vi ser på denne investeringen som en spennende mulighet for å videreutvikle vårt viktige heldekkende europeiske nettverk.

En viktig logistikkregion

Albert Johnston forblir aksjonær og Managing Director i Dachsers nye datterselskap i Irland.

– Irlands enorme økonomiske vekst gjør landet til en viktig logistikkregion. Med dette oppkjøpet kan vi tilby kundene våre hele spekteret av høykvalitative tjenester som Dachser er kjent for, sier Wolfgang Reinel, Dachser Managing Director i European Logistics for Nord-Sentral Europa.

Siden selskapet inngikk partnerskap med Dachser i 2007, har familieeide Johnston Logistics fått tilgang til internasjonale markeder og dratt nytte av daglige avganger til Dachsers europeiske nettverk for landtransport. Dachser organiserer irske forsendelser ved sine avdelinger i Köln i Tyskland og i Zevenaar i Nederland. Det er også daglige forbindelser mellom Irland og Storbritannia.

En av de viktigste logistikkaktørene i Irland

Brødrene Albert og Ivan Johnston grunnla Johnston Logistics i 1979. Selskapet har blitt en av de viktigste logistikkaktørene i Irland. Selskapet fokuserer på det irske markedet, men betjener også Storbritannia. Johnston Logistics har tre anlegg i Irland: Rathcoole nær Dublin, Cork og Limerick.

Logistikkleverandøren er også representert i England med være tre partneranlegg for farlige kjemikalier. Selskapet sysselsetter 150 personer, sine lager- og driftsanlegg samt kontorlokaler som spenner over nesten 40 000 kvadratmeter (430 000 kvadratfot). I tillegg til klassiske stykkgodstjenester spesialiserer Johnston Logistics seg på forsendelse av farlig gods og lagertjenester til kunder i følgende bransjer: kjemikalier, legemidler, maskinvare, plast og emballasje. Johnston Logistics omsatte for 24 millioner euro i 2016.