Meny
Bompengeløsning for hele Europa er klar til start

Publisert
05.April.2018

Bompengeløsning for hele Europa er klar til start

Den nye UTA One® er tilgjengelig fra og med 03. april. Med den interoperable bompengeløsningen fra UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG (UTA) kan det betales bompenger på tvers av landegrensene i alle deltakende EU-land.

I begynnelsen vil bompengesystemet bli støttet i Belgia med Liefkenshoektunnelen, Frankrike, Italia, Østerrike, Polen (A4), Portugal og Spania. Deretter blir Tyskland og andre europeiske land fleksibelt tilsluttet ved hjelp av såkalte over-theair-updates.

Trenden øker ettersom UTA kommer til å bygge ut tilbudet kontinuerlig med åpningen av flere bompengesystemer i forbindelse med EETS. Det er ikke bare oppdateringsmulighetene som sikrer framtiden til den nye bompengeløsningen, men også integrasjonen av samtlige overføringsstandarder innenfor en europeisk bompengekontekst (GNSS og DSRC).

– For å kunne tilby kundene våre en optimal løsning for interoperable elektroniske bompengetjenester (EETS) har vi foretatt grundige undersøkelser av den nye UTA One® før den slippes på markedet, forklarer Volker Huber, direktør for UTA.

– I intensive tester i ekte kjøreturer til Strassburg, Calais, Brüssel, Aachen, Bolzano, Innsbruck og Salzburg har bompengeløsningen vår vist prov på å være helt pålitelig i løpet av tusenvis av kilometer.

Det er åpenbart hvilke fordeler dette kommer til å ha for spedisjons og transportfirmaer: Ikke bare at de heretter kan kjøre grenseløst gjennom hele Europa med bare én bombrikke og gjøre opp for de påløpne avgiftene med én enkelt regning. Som leverandør av tjenester til transportbransjen overtar UTA også administrasjon og vurdering, og derfor trenger kundene heretter også bare én partner. Dessuten tjener de på en brukervennlig framgangsmåte for bestilling og registrering som er tilgjengelig på mange språk på nettsiden one.uta.com. Kunder av UTA kan individuelt velge ut de bompengekontekstene de selv ønsker.