Meny
Burkhard Eling overtar som CEO i Dachser Foto: Dachser

Publisert
07.January.2021

Burkhard Eling overtar som CEO i Dachser

1. januar overtok Burkhard Eling som CEO og talsperson for ledelsen i logistikkleverandøren Dachser. Han leder enheten Corporate Strategy, Human Resources, Marketing, som også omfatter avdelingene Corporate Key Account Management og Corporate Governance & Compliance. Eling etterfølger Bernhard Simon, som overtar som leder av det familieeide selskapets Supervisory Board i midten av 2021.

Michael Schilling, tidligere COO (Chief Operations Officer) Road Logistics, går også over til selskapets Supervisory Board sammen med Simon. Dachser har derfor foretatt ytterligere endringer i ledelsen per 1. januar 2021. To ledere i Dachser med mange års erfaring har blitt forfremmet til logistikkleverandørens operative ledelsesorgan: Stefan Hohm som CDO (chief development officer) og Alexander Tonn som COO Road Logistics. En annen som er ny i ledelsen, er Robert Erni. Han forlot DSV Panalpina for å begynne i Dachser 1. september 2020 og har gått inn i stillingen som CFO (Chief Financial Officer). Lederteamet på fem personer kompletteres av Edoardo Podestà, som har vært COO Air & Sea Logistics siden oktober 2019.

Karriere som CFO med fokus på innovasjon

Eling er 49 år og begynte i Dachser i 2012 som deputy head for enheten Finance, Legal and Tax. Han gikk inn i ledelsen som CFO (Chief Financial Officer) året etter, og har siden vært ansvarlig for logistikkleverandørens strategiske program for idéskaping og innovasjonsledelse på konsernnivå. Eling har en grad i produksjonsteknikk og kom til Dachser fra ingeniør- og tjenestegruppen Bilfinger SE. Der var han leder for avdelingene for controlling og internal audit, CFO for et amerikansk datterselskap og for en internasjonal leverandør av facility management services. Eling startet sin karriere hos entreprenørselskapene Hochtief AG og Philipp Holzmann AG.

Med god dømmekraft og smidighet

– Sammen med resten av ledelsen tar jeg over et ekstremt robust og raskt voksende selskap som har klart å holde stø kurs selv under utfordringene som koronapandemien har ført med seg. Medarbeiderne i Dachser har med sin enorme fagkunnskap og sitt store engasjement lyktes i å opprettholde forsyningskjedene til de globale kundene våre selv under ugunstige forhold, sier Burkhard Eling, CEO i Dachser.

– Med tillit og støtte fra grunnleggerfamilien vil vi i ledertemaet bevare den unike, menneskeorienterte kulturen i Dachser som et familieeid selskap. Samtidig vil vi fortsette å utvikle selskapet med god dømmekraft og smidighet på veien mot å bli verdens mest integrerte logistikkleverandør, fortsetter Eling.

Nytt lederteam med stor erfaring

Alexander Tonn er ny i ledelsen i Dachser fra 1. januar 2021. Som COO Road Logistics vil han være ansvarlig for det europeiske landtransportnettverket for industrivarer og mat. I tillegg vil han fortsette å lede forretningsenheten European Logistics Germany. Tonn er 47 år og har vært i selskapet i over 20 år. Han har hatt lederstillinger blant annet ved Dachsers Allgäu logistikksenter i Memmingen og ved selskapets hovedkvarter, hvor han var ansvarlig for logistikkleverandørens globale kontraktlogistikkvirksomhet i flere år.

Stefan Hohm, 48, skal lede den nyopprettede enheten IT & Development som CDO (Chief Development Officer). Hohm har jobbet for Dachser i 27 år, og har i løpet av denne tiden blant annet ledet avdelingene i Erfurt (Thüringen) og Hof (Oberfranken). Senest var han Corporate Director for logistikkleverandørens forsknings- og utviklingsarbeid samt Corporate Solutions-virksomheten. I tillegg til videreutvikling av IT, har han nå også ansvar for den verdensomspennende kontraktlogistikken.

Burkhard Elings etterfølger som CFO er Robert Erni. Han er en internasjonalt erfaren finanssjef innen logistikk, og overtok som CFO 1. januar 2021 etter en induksjons- og overgangsfase på fire måneder. Før han begynte i Dachser, var den 54 år gamle sveitseren Group CFO hos logistikkleverandøren Panalpina i nesten syv år.

Det er ingen endringer i Dachsers fly- og sjøtransportvirksomhet, som har blitt ledet av Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics, siden oktober 2019. Den 58 år gamle italieneren har base i Hong Kong og ble Managing Director for Dachsers fly- og sjøtransportvirksomhet i forretningsenheten Asia – Stillehavsområdet i 2014. Podestà er også en svært erfaren leder i Dachser. Han begynte i selskapet i 2003 etter oppkjøpet av fellesforetaket Züst Ambrosetti Far East Ltd.