Meny
Bygger helautomatisert logistikksenter Foto: Jungheinrich

Publisert
20.December.2021

Bygger helautomatisert logistikksenter

Jungheinrich, leverandøren av internlogistikkløsninger, bygger et nytt og topp moderne logistikksenter for det nederlandske teknologiselskapet Prodrive Technologies.

Det nye bygget med over 20 000 kvadratmeter lagerareal bygges nær Eindhoven og vil være fullt operativt høsten 2022. I hjertet av lageret er det en helhetlig logistikkløsning med en flåte på 14 autonome mobile roboter (AMR) og 8 automatiske smalgangstrucker (AGV) av typen EKX 516ka. Alle enheter er koblet via Jungheinrich Logistics Interface til Jungheinrich Warehouse Control System (WCS), som styrer transportbevegelsene i det automatiserte systemet. De nye AMR-ene i inn- og utkjøringsområdet blir bindeledd mellom ordreplukking og AGV-er i reolområdet og løfter materialflyten hos Prodrive til et nytt automatiseringsnivå.

Tidligere denne måneden annonserte Jungheinrich kjøpet av den München-baserte roboteksperten arculus. Med dette oppkjøpet utvider Jungheinrich sitt automasjonssortiment og kan nå tilby markedsledende teknologier innen autonome mobile roboter.

– Etterspørselen etter AMR øker kontinuerlig på grunn av sterk vekst, spesielt innen e-handel. Vi kan nå i større grad støtte våre kunder i å nå sine effektivitets- og bærekraftmål gjennom presise og helhetlige automatiseringsprosesser, sier Dr. Markus Heinecker, Vice President Automated Systems AGV hos Jungheinrich.

For Prodrive er samarbeidet om det nye lagerprosjektet del av et langvarig kundeforhold. Jungheinrich har støttet det nederlandske selskapet med sin ekspertise innen internlogistikk i mange år. Et viktig kriterium for Mark Menting, Global Process Owner Logistics hos Prodrive Technologies, er allsidigheten til systemløsningen.

– I dag er fleksibilitet i forsyningskjeden et avgjørende kriterium for økonomisk suksess. For oss betyr dette at vi må plukke varer raskere og mer effektivt og unngå feilplukking. Jungheinrich sitt automatiseringskonsept med en blanding av innovativ robotteknologi og klassiske AGV-er oppfyller alle disse kravene. Det muliggjør også ytterligere optimalisering på et senere tidspunkt, sier Menting.