Meny
Cargolux åpner fraktrute til Oslo lufthavn

Publisert
31.October.2016

Cargolux åpner fraktrute til Oslo lufthavn

Oslo lufthavn er første hovedflyplass i Skandinavia med regulær Boeing 747-8-trafikk. Cargolux åpnet fraktrute til Luxemburg 1. november.

Flyet er arvtageren til den tradisjonelle Jumbojeten og verdens lengste kommersielle fly med en fraktkapasitet på 130 tonn. Ved etableringen av ruten gjør samtidig Cargolux Avinor Oslo lufthavn til sitt hovedsete for frakt i Skandinavia.

– Vi er svært glade for å introdusere Oslo lufthavn til nettverket vårt, sier Niek van der Weide, EVP Sales & Marketing i Cargolux.

– Responsen fra kundene har vært fenomenal, og vi setter pris på den måten de ønsker oss velkommen i Norge. Støtten fra våre kunder viser at vår personlige oppmerksomhet og dedikasjon til behovene til våre partnere i markedet er kjent og verdsatt.

Med Cargolux på plass bidrar Avinor til å møte etterspørselen i markedet.

– Sjømatnæringen etterspør mer direkte kapasitet til de viktigste markedene i Asia og USA. Vi jobber kontinuerlig for å legge til rette for enda mer direkte kapasitet ut fra Oslo lufthavn og med Cargolux får sjømatnæringen tilgang på enda ett attraktivt nettverk til de viktigste oversjøiske markedene, sier fraktsjef i Avinor, Martin Langaas.

Etableringen av denne ruten er et viktig bidrag for å etablere Oslo lufthavn som et knutepunkt for eksport av fersk norsk sjømat. Ruten vil bidra til å øke andelen norsk sjømat som fraktes direkte ut med fly fra Norge til Asia og Nord-Amerika og ytterligere befeste Oslo lufthavn og Norge som det største flyfraktmarkedet i Norden.

– Takket være eksporten av sjømat, står Norge for halvparten av all Nordisk flyfrakt med laks som det største enkeltstående flyfraktproduktet i hele Europa, avslutter Langaas.

Cargolux vil i første omgang betjene Oslo lufthavn på tirsdager, med forbindelser til de viktigste markedene i Asia via sin base i Luxemburg. Flyet ankommer fra New York kl. 15.00 og fly videre til Cargolux sin base i Luxemburg kl. 17.00.