Meny
CargoNet starter ny togpendel mellom Oslo og Gøteborg havn Foto: CargoNet

Publisert
08.October.2020

CargoNet starter ny togpendel mellom Oslo og Gøteborg havn

Det norske togselskapet CargoNet starter en ny togpendel for gods på banen mellom Oslo og Göteborg havn. Denne pendelen gir markedet en effektiv og miljøvennlig transport til Skandinavias største havn og videre ut i verden. Ved å tilby en effektiv og miljøvennlig transportløsning kan de flytte gods fra vei over til jernebane, og spare miljøet for 700 tonn CO2 per år.

Göteborg har i flere år vunnet den prestisjetunge prisen som Sveriges beste logistikksted, og dette er mye takket være Göteborg havn. Som Skandinavias største havn har de i flere tiår spilt en sentral rolle i nordisk import- og eksportflyt. Bare i Sverige passerer om lag 60% av landets totale containervolum gjennom havnen.

– Vi opplever at etterspørselen etter en miljøvennlig transportløsning mellom Oslo og Göteborg havn har økt de siste årene. Med vårt brede linjenett sikrer vi effektiv transport til og fra alle de store byene i Norge, og vi er veldig glade for at vi nå kan tilby våre kunder dette videre til Göteborg, sier Erik Røhne, administrerende direktør i CargoNet.

CargoNets nyetablerte togpendel styrkes muligheten for norske selskaper til raskt å nå ut til sine markeder. Det 580 meter lange toget går fra Alnabru-terminalen i Oslo hver onsdag med norsk eksportvolum. Torsdag morgen returnerer toget lastet med importvolum som skal ut over hele Norge. Med CargoNets brede linjenettverk kan sistnevnte nå ut til de norske byene samme uke.

– Det har vært stor etterspørsel etter dette toget. At vi nå kan tilby dette til kundene er en milepel. Vi ser frem til å øke med flere avgangsdager når trafikken bygger seg opp, sier Knut Brunstad, salgsdirektør i CargoNet.