Meny
ClevAir energioptimaliserer terminalbygg for Posten Norge AS Foto: ClevAir

Publisert
21.September.2021

ClevAir energioptimaliserer terminalbygg for Posten Norge AS

Posten Norge optimaliserer energiforbruket i terminalbygg ved hjelp av smartbyggteknologi fra ClevAir.

Prosjektet gjennomføres som del av en rammeavtale Posten Eiendom har tildelt ClevAir, og det er foretatt pilotprosjekter ved Postens Østlandsterminal på Lørenskog og Logistikksenter Stavanger. Dette er henholdsvis landets største postterminal og et terminalbygg i Sandnes kommune som ble oppført i 2019.

– Dette er en stor og prestisjefylt rammeavtale som vi er veldig stolte av. Pilotprosjektene ga gode besparelser og viser at teknologien vår også gir positive effekter for nyere bygg. sier Bjørn Gabrielsen, CEO i ClevAir.

Foto: ClevAir

Arbeidet med energioptimalisering av Østlandsterminalen er nesten ferdig og flere bygg skal i gang i disse dager.

ClevAir har utviklet en skybasert løsning som benytter IoT, AI og maskinlæring for energioptimalisering av HVAC (varme, ventilasjon og air condition) i næringsbygg. I praksis reguleres HVAC-systemer optimalt basert på værvarsling og sanntidsdata fra bygget, noe som reduserer energiforbruket og dermed CO2-utslippet, samtidig som inneklimaet forbedres.

Posten Norge ønsker å ta miljølederskap i bransjen og har derfor satt ambisiøse klimamål om å kun benytte fornybare energikilder i alle kjøretøy og ​​​​​​bygg innen 2025.

– Vi handler opprinnelsesgaranti på 100 prosent av strømforbruket i konsernet, og ved å redusere strømforbruket ved våre terminaler reduseres klimautslipp og kostnader ytterligere. Det er dessuten viktig for oss å ha god kontroll og oversikt over inneklimaet. Ved å gjøre kontinuerlige målinger kan vi optimalisere og kontrollere inneklimaet på en ny og bedre måte, sier Tonje Riise, senior prosjektleder i Posten Eiendom.