Meny
Dachser Norway introduserer nytt lærlingforløp Foto: Dachser

Publisert
08.November.2021

Dachser Norway introduserer nytt lærlingforløp

Høsten 2021 ansatte Dachser Norway to nye lærlinger på avdelingen utenfor Oslo. Dette er første gang logistikkleverandøren arrangerer et lærlingforløp, og alt har blitt planlagt ned til minste detalj.

Dachser er overbevist om at fremtiden tilhører dem som tør å utfordre seg selv, og som ønsker å bidra til å holde den globale økonomien i gang – i dag og i morgen. Derfor er selskapet alltid på utkikk etter nye talenter, og hvilken bedre måte å finne disse på enn å sette i gang lærlingforløp?

– Logistikk er en spennende bransje og vi synes det er givende å bidra aktivt til utviklingen av ungdom som interesserer seg for dette forretningsområdet. I tillegg har etterdønningene av koronakrisen ført til store utfordringer innen logistikkbransjen, spesielt med tanke på personellmangel. Derfor er det også strengt nødvendig å utdanne lærlinger, slik at vi kan bidra til å holde de globale forsyningskjedene i gang, forteller Mona Narvestad, HR Consultant hos Dachser Norway.

Selve forløpet

Lærlingforløpet hos Dachser Norway varer i to år, og målet med utdanningen er at lærlingene skal tilegne seg kunnskap om ulike faktorer som kan påvirke lønnsomheten til transport- og lagertjenester. Lærlingene vil gå gjennom flere forskjellige avdelinger, og etter hvert som kompetansene deres utvikler seg, så vil de få eget ansvar fortløpende. I slutten av forløpet skal de være i stand til å håndtere hverdagen som en profesjonell logistikkoperatør.

Dachser Norways første lærlinger

Mandag 9. august startet 18 år gamle Isa Zeneli og Julian Braathen Lyng sine lærlingforløp hos Dachser Norway. De kommer begge fra Vestby, og har gått ett år Service og Samferdsel etterfulgt av ett år Transport og Logistikk på Vestby VGS, og nå er de klare for 2 hele år som lærlinger. Selv om de har fått en veldig travel hverdag, hadde de heldigvis litt tid å sette av til å svare på noen spørsmål om hvordan deres to første måneder hos Dachser har vært.

– Dette er min aller første jobb, og jeg synes det har gått veldig bra til nå. Jeg har blitt tatt godt imot av andre ansatte, og alle har vært veldig hjelpsomme. Jeg føler jeg har lært mye på kort tid, og at vi har blitt tatt seriøst. Når du kommer som lærling rett fra skolebenken så er det å bli tatt på alvor veldig viktig. Det gir oss motivasjon til å jobbe og lære, forteller 18 år gamle Isa Zeneli.

Og det er motivasjon til å lære gjennom å jobbe som er en viktig egenskap å ha dersom man ønsker å starte som lærling hos Dachser. Bedriftens mål er å åpne logistikkens verden overfor de som er motiverte, og presentere dem for de mange mulighetene som finnes der.

Da Isa ble spurt om hva han liker best ved logistikkbransjen så langt, svarte han:

– Du er med på å få noe fra A til B. Før jeg jobbet på lageret visste jeg ikke hva som skjer fra man bestiller en vare til den kommer fram, og nå vet jeg hvordan hele opplegget fungerer. Jeg liker godt å være en del av denne prosessen.

Og det er nemlig menneskene bak denne prosessen som holder hjulene i gang, ikke bare hos selskaper som Dachser, men i den globale økonomien generelt. Forsyningskjeder blir stadig mer komplekse, og dette stiller krav til logistikkleverandører. Krav som omfatter både nettverkene, IT-systemene og viktigst av alt; menneskene som leverer tjenesten. Det er derfor viktigere enn noen gang å sørge for å utvikle nok kvalifisert personell til logistikkbransjen, noe Dachser er glade for å kunne bidra med.