Meny
Dachser planlegger utslippsfrie leveringer i København Foto: Sine Nielsen for Dachser

Publisert
15.September.2021

Dachser planlegger utslippsfrie leveringer i København

PRESSEMELDING – 15. SEPTEMBER 2021
Dachser planlegger utslippsfrie leveringer i København
Dachser Denmark vil lansere utslippsfrie leveringer til København sentrum innen utgangen av 2021. Med det batteridrevne kjøretøyet FUSO eCanter vil logistikkleverandøren redusere CO2-utslippene i hjertet av København. Dette bidrar til byens mål om å bli den første karbonnøytrale hovedstaden i verden.

Den ambisiøse planen om å starte utslippsfri levering av varer fra filialen i Hvidovre til København sentrum har lenge vært under planlegging for logistikkleverandørens danske datterselskap. Prosjektet er en del av Dachser’s Emission-Free Delivery-konsept, som har som mål å støtte og videreutvikle miljøvennlig transport i flere europeiske storbyområder. Med levering av en ny FUSO eCanter, spesielt utviklet for å ta hensyn til de mange syklistene i København, innen utgangen av året, tas det første steget i Danmark.

– Med vår nye FUSO eCanter kan vi levere på en bærekraftig måte til våre mottakere i København sentrum”, sier Peter Hut, General Manager hos Dachser Denmarks European Logistics-avdeling i Hvidovre. “På denne måten reduserer vi støy og CO2-utslipp – et viktig tiltak mot et miljøvennlig København når det gjelder godstransport og klimaplan 2025.

Klimavern på dagsordenen

København kommunes klimaplan 2025 slår blant annet fast at innen 2025 vil 30-40 prosent av alle tunge kjøretøy som beveger seg innenfor kommunens grenser bruke såkalte “nye typer drivstoff”. Dette innebærer en overgang fra bensin og diesel til grønnere drivstoff som elektrisitet, hydrogen og biogass, og forventes å redusere CO2-utslippene i hovedstaden fra denne delen av transportsektoren med rundt 10 000 tonn. Dachser støtter dette målet, og forventningene til Dachser Emission-Free Delivery i hovedstaden er høye.

– Klimavern har blitt et veldig viktig tema på agendaen både for våre kunder og oss selv. Og det er viktig for oss å møte kundenes krav til miljøvennlige logistikkløsninger. Samtidig jobber vi ikke med én tilnærming som skal passe for alle: I prosjektet får vi støtte fra hovedkontoret, slik at vi kan finne en løsning som passer for våre lokale behov. Vi planlegger også å utvide til 2 FUSO eCanter-lastebiler i første kvartal 2022, avslutter General Manager Peter Hut.

Dachser Emission-Free Delivery er et innovativt konsept for bylogistikk som er bygget på en modulær verktøykasse for levering i bysentrum. I 2021 kunngjorde logistikkleverandøren at konseptet snart lanseres i 11 europeiske storbyområder i tillegg til, blant annet, Stuttgart og Oslo der Dachser Emission-Free Delivery-konseptet allerede er implementert.