Meny
DACHSER Sweden European Logistics utnevner Country Manager Foto: Sine Nielsen/Dachser

Publisert
25.January.2022

DACHSER Sweden European Logistics utnevner Country Manager

DACHSER Sweden ønsker å styrke ledelsesstrukturen og logistikkleverandøren utnevner derfor en Country Manager. Det ble en flott start på det nye året for den voksende logistikkleverandøren.

Carl-Johan Westas (46) vil være ansvarlig for DACHSER Swedens fire veitransport-avdelinger i Malmö, Jönköping, Göteborg og Stockholm. Tidligere har René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic, hatt rollen som Country Manager for Sverige. «Den positive fremgangen vi ser i Sverige krever at vi styrker ledelsesstrukturen i landet. Carl-Johan, som har erfaring både fra drift og fra salgssektoren, har bidratt til denne positive utviklingen», sier René Sidor, Managing Director for DACHSER Nordic.

Det var i november 2017 at Westas begynte på reisen i DACHSER. Først som Branch Manager for avdelingen i Göteborg. Senere, i januar 2020, tok han på seg en dobbel lederstilling som midlertidig Branch Manager for avdelingen i Malmö parallelt med ansvaret han hadde i Göteborg.

– Jeg gleder meg til å få større mulighet til å påvirke utviklingen av DACHSER Sweden, sier Westas.

– I Sverige er vi som selskap ikke blant de største aktørene, sammenlignet med størrelsen på DACHSER globalt. Målet mitt er å sette DACHSER på det svenske kartet – med sitt globale nettverk, men fortsatt med lokale tjenester.

Står sterkt i vanskelige tider

De siste årene har globale forsyningskjeder opplevd mange forstyrrelser av forskjellige årsaker. Pandemien slo selvfølgelig hardt inn. Allerede i løpet av 2020, da pandemien rystet hele verden og hadde stor innvirkning på handelsmarkedet, kunne DACHSER Sweden vise til et rekordresultat. Årsrapporten for DACHSER Sweden i 2020 viste en økning i omsetningen, med en omsetning på 751 millioner svenske kroner og et resultat før skatt på 26 millioner svenske kroner.

– Etter det vi kan se, kommer ikke 2021 til å være noe unntak fra denne positive trenden, sier Westas.

– Men det er ikke bare i tallene at vi kan se positive resultater. Det siste året har vi styrket organisasjonen i alle avdelingene, og også i de felles servicesentrene våre. Det er en veldig god følelse.

Logistikkleverandøren har et klart mål om å være en stabil og pålitelig logistikkpartner for kunder og partnere. En forutsetning for dette har vært en tett dialog med selskapets partnere i et volatilt marked. Det har gitt resultater.

– Det som gjør DACHSER unikt, er stykkgodsnettverket vårt. Vi har også en enestående evne til å holde på kundene. Det er det ultimate resultatet som viser at vi oppfyller kundenes krav. Målet vårt er å være førstevalget for integrerte logistikktjenester over hele verden, avslutter Westas.