Meny
DB Schenker går inn i jubileumsåret Foto: DB Schenker

Publisert
04.January.2022

DB Schenker går inn i jubileumsåret

Fra hest og kjerre til fraktdroner: I 2022 feirer DB Schenker sitt 150-årsjubileum. Basert på lang erfaring innen leverandørkjedestyring har det tysk baserte konsernet lenge vært en av verdens ledende leverandører av logistikktjenester.

I dag markeres starten på et jubileumsår med en rekke eksterne og interne markeringer, noe som understreker DB Schenkers visjon om å fremme bedrifter og folks liv ved å forme måten verden bindes sammen på.

Juli 1872 grunnla Gottfried Schenker DB Schenker i Wien i Østerrike. Hans tilnærming til å kombinere individuelle forsendelser til kollektive transport var en banebrytende innovasjon på den tiden. Basert på denne arven har selskapet ekspandert over hele kloden og inn i alle transportformer. I år ser DB Schenker fremover mot å forme bransjens fremtid ytterligere gjennom innovative, digitaliserte, og bærekraftige løsninger.

Under overskriften “150 Years ElevatingLives” har vi i jubileumsåret en intern medarbeiderkonkurranse som samler alle kolleger på tvers av land på alle kontinenter. Ved hjelp av en dedikert smarttelefon-app kan ansatte registrere ulike fysiske og mentale aktiviteter.

For summen av alle dise aktivitetene vil DB Schenker donere til nøye utvalgte veldedige organisasjoner som er relatert til selskapets forpliktelse til FNs bærekraftsmål. For første kvartal i år vil alle donasjoner som samles inn bli gitt til WeForest, en miljøvernorganisasjon, for å støtte treplanting, skogvern og ytterligere lokale bærekraftsprosjekter i Brasil og Etiopia. Kommende veldedighetsprosjekter vil omfatte hav- og luftvern, og sosiale initiativer.