Meny
DB Schenker samler de nordiske markedene i Cluster Nordics Petteri Nurmi leder DB Schenker Cluster Nordics. Foto: DB Schenker

Publisert
22.March.2023

DB Schenker samler de nordiske markedene i Cluster Nordics

DB Schenker omstrukturerer sin nordiske virksomhet og samler landene Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige i et cluster.

Den nye organisasjonen trer i kraft 1. april 2023 og vil bli ledet av administrerende direktør Petteri Nurmi. Med denne endringent ruster selskapet seg for fremtiden og tilpasser seg et forretningsmiljø der mange multinasjonale kunder allerede oppfatter disse landene som ett integrert nordisk marked.

Med Petteri Nurmi, opprinnelig fra Finland, får vi en utmerket leder med lang erfaring i den europeiske og globale logistikkbransjen, til å lede den nye clusteret. Nurmi begynte sin karriere hos DB Schenker for rundt 25 år siden og har tidligere vært administrerende direktør for DB Schenker i Finland siden 2018. Cluster management-teamet er rekruttert utelukkende med erfarne ledere fra DB Schenkers egne rekker og vil rapportere direkte til den nye administrerende direktøren Petteri Nurmi.

– Med denne nye strukturen i nord styrker vi DB Schenkers posisjon i det europeiske og globale markedet, og vil strømlinjeforme våre prosesser for å møte kundenes forventninger enda bedre. Dermed er vi avhengige av et velprøvd og svært erfarent team som vil levere topp ytelse for våre kunder under ledelse av Petteri Nurmi, sier Helmut Schweighofer, CEO Region Europe hos DB Schenker.

– Samtidig vil vi takke Knut Eriksmoen, CEO i DB Schenker Cluster Norway, som har besluttet å forlate selskapet 31. mars, for hans bidrag til vår virksomhet og teamet i løpet av sin 18-årige karriere i DB Schenker .

– Med vår nye kraftige «One Nordics»-markedsposisjon innen land, fly, sjø- og kontraktlogistikk står vi sterkt og kan forbedre vår markedsposisjon. På denne måten kan vi jobbe enda mer effektivt for kundene våre og oppfylle de høye forventningene som stilles til oss, sier Petteri Nurmi i forbindelse med ansettelsen som ny administrerende direktør i DB Schenker Cluster Nordics.

Den nye Cluster Nordics kombinerer den omfattende produktporteføljen og innovative løsninger fra de lokale selskapene i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, sysselsetter mer enn 6000 mennesker og får en samlet omsetning på nesten 3 milliarder euro. Cluster Nordics er en pålitelig partner for den globale økonomien og tilbyr omfattende nasjonal og internasjonal transport. løsninger fra en komplett leverandør.