Meny
Descartes styrker sin posisjon innen e-handel – kjøper opp ShipTrack Illustrasjon: Descartes

Publisert
10.February.2021

Descartes styrker sin posisjon innen e-handel – kjøper opp ShipTrack

Descartes Systems Group har kjøpt opp det canadiske selskapet ShipTrack, leverandør av løsninger med fokus på Last Mile levering til e-handelsbransjen. Gjennom oppkjøpet styrker Descartes sitt tilbud av løsninger for logistikkintensive virksomheter.

ShipTrack, med hovedkontor like utenfor Ottawa i Canada, er i dag en av verdens fremste leverandører av skybaserte løsninger for sporing av leveranser. Med ShipTracks plattform automatiseres leveransene samtidig som kundene får leveranseoppdateringer i sanntid samt informasjon om beregnet ankomst.

– Utfordringen mange distributører i dag står overfor når det gjelder de siste kilometerne av leveransen, er om hvordan de kan håndtere økte leveringsvolumer i en tid da kundenes krav til ulike leveringsmåter og oppdateringer i sanntid også har økt. Vår plattform hjelper disse aktørene med å møte utfordringene ved hjelp av kraftfulle arbeidsflyter gjennom hele leveransen og informasjon i sanntid til sluttkunden. Sammen med Descartes ser vi nå store muligheter til å skape et unikt produkt som kombinerer våre leveringsløsninger med ruteoptimeringen fra Descartes, sier Shawn Winter, medgrunnlegger av ShipTrack og VP Mobility Solutions hos Descartes.

Et samspill i tiden

ShipTracks skalerbare og konfigurerbare plattform passer spesielt godt for aktører som driver med e-handel og hjemlevering av pakker og medisin, der behovet for en effektiv prosess for Last Mile-levering er stort. For Descartes er oppkjøpet av ShipTrack en viktig del av selskapets strategi med å styrke e – handelstilbudet.

– Vi ser at det akkurat nå pågår et skifte i hvordan vi mennesker konsumerer, og vi kommer fortsatt til å se en økning i varer som kjøpes på nett. Vi intensiverer derfor investeringene i våre e-handelsløsninger for å sikre at våre kunder, både store og små, kan møte etterspørselen og leve opp til sine kunders forventninger om effektiv levering. Oppkjøpet av ShipTrack er helt i tråd med vår strategi, og sammen med våre mobile løsninger for ruteoptimering dekker vi nå et tomrom i markedet, sier Edward J. Ryan, adm. dir. i Descartes Systems Group.