Meny
DHL Express bygger nytt gateway-anlegg i Helsinki DHL Gateway Helsinki. Illustrasjon: AVIA Real Estate Oy

Publisert
21.June.2023

DHL Express bygger nytt gateway-anlegg i Helsinki

DHL Express Finland skal bygge et logistikksenter til å betjene internasjonal flyekspresstransport på Helsinki-Vantaa lufthavn.

DHL Express’ totale investering i nye lokaler og teknologi i Aviapolis-området, er rundt 100 millioner euro for hele leieperioden. Når gatewayen er operativ, gjør tilgangen på flysiden at DHL-fly som er parkert på apron kan nås direkte fra det nye bygget. Alle innkommende og utgående ekspressforsendeler i Finland vil bli håndtert i logistikksenteret, som etter planen skal være ferdig i andre halvdel av 2025.

Det nye anlegget bygges for å imøtekomme økende forsendelsesvolumer i DHL Express i Finland, drevet av de siste års internasjonal e-handel og stor vekst i etterspørsel fra alle kundesegmenter.

– Fleksibiliteten, påliteligheten, hastigheten og den globale dekningen til våre tjenester, er avgjørende for våre kunders forsyningskjedeplanlegging. Gjennom årene har vi systematisk investert i og styrket vår virksomhet i Finland. Med dette prosjektet vil vi øke vår prosesseringskapasitet betydelig og sikre potensial for fremtidig vekst. Det nye toppmoderne gateway-anlegget vil styrke vår evne til å fortsatt kunne skape pålitelige og raske transporttjenester som støtter konkurranseevnen til finske eksport- og importbedrifter, sier Oktay Nuri, administrerende direktør i DHL Express Finland.

Rundt 150 personer vil bli ansatt ved den nye gatewayen, og antallet forventes å øke flere dusin. Hovedkontoret til DHL Express Finland vil bli lokalisert i egne kontorlokaler.

– Det nye anlegget blir på cirka 16 000 bruttokvadratmeter, mer enn dobbelt så stort som vår nåværende gateway i Vantaa. Det automatiserte sorteringssystemet kan håndtere cirka 6 500 enheter per time. 90 direkte lasteplasser muliggjør effektiv sortering av forsendelser direkte fra transportbåndet til varebilene. Alle lasteplasser vil være utstyrt med ladestasjoner for e-kjørtøy, og støtter vårt mål om å elektrifisere hele opphentings- og leveringsflåten vår innen få år, forklarer Janne Appel, Operations Director DHL Express Finland.

Bærekraftig nettverksutvikling

Deutsche Post DHL Group har som oppdrag å oppnå netto-nullutslipp innen 2050. Et viktig skritt i den bærekraftige strategien er redusering av karbonavtrykket til transport og karbonnøytral utforming av alle nye bygninger. Følgelig vil den nye Helsinki Express-gatewayen være karbonnøytral. Jordvarme brukes som hovedløsning for oppvarming og strøm produseres med solcelleanlegg. Et avansert bygningsstyringssystem, energieffektive byggematerialer og prosessutstyr, samt LED-belysning, er blant de miljøvennlige funksjonene. De ansatte skal få et romslig og funksjonelt arbeidsmiljø, hvor det er tatt hensyn til sikkerhets- og miljøaspekter.

Den nye gatewayen er designet iht. globale DHL Express-standarder og skal bygges av AVIA Real Estate OY med Meijou Oy som hovedentreprenør.

Byggingen av den nye Helsinki-gatewayen, er en del av et omfattende program for forbedring av nettverksinfrastrukturen i DHL Express. Et tilsvarende gateway-anlegg bygges for tiden i München, og et nytt Nordic Express-knutepunkt ble åpnet i København for et par måneder siden. I Finland ble en ny toppmoderne 5 000 kvadratmeter ekspressterminal ferdigstilt i Pirkkala i 2019.