Meny
DKV Mobility og Trans.eu inngår samarbeid Illustrasjon: DKV Mobility

Publisert
18.May.2021

DKV Mobility og Trans.eu inngår samarbeid

Mobilitetstjenesteleverandøren gjør transportplattformen gratis tilgjengelig for brukerne via den digitale tjenesten DKV LIVE – målsettning: reduksjon av tomme reiser og CO2-utslipp.

Mobilitetsleverandøren DKV og Trans.eu, den digitale logistikkplattformen for landtransport, inngår et tett samarbeid. I fremtiden vil de tilby tjenester fra begge leverandører til brukerne av DKV LIVE flåtehåndteringsplattform i form av en pakke til en standardpris.

– Kunder av mobilitetsløsningen har nå fri tilgang til Trans.eu-plattformen via DKV LIVE. Dette bringer flåten og transportstyringsoppgavene enda nærmere hverandre via de digitale tjenestene. Kombinasjonen av begge løsningene gjør det til ledernes oppgave å optimalisere bruken av kjøretøy mye enklere. DKV-kunder vil nå dra nytte av Load-Matching-funksjonen, som er integrert i Trans.eu: De vil motta frakttilbud basert på lastebilposisjonen, som sendes i sanntid. Dette gjør det mulig for transportører å unngå tomme reiser og planlegge transporter på en rute- og ressursoptimalisert måte. En positiv bivirkning: Med de posisjonsoptimaliserte godstilbudene reduserer DKV Live-brukere også CO2-utslipp og beskytter dermed miljøet. Samtidig er fraktvolumet fra over 40.000 brukere av Trans.eu-nettverket over hele Europa tilgjengelig for dem. I tillegg til DKV-løsningen har de også tilgang til frakt fra verifiserte østeuropeiske speditører.

Prisvarsler letter forhandlinger Brukere av DKV-plattformen videresendes direkte til Trans.eu-grensesnittet slik at de kan inngå transportkontrakter for frakttilbudene. Der kan de bruke alle funksjonene i fraktportalen. Dette inkluderer blant annet en prisforutsigelsesalgoritme som gir en rask oversikt over prisene som kan oppnås for visse forsendelser på det åpne fraktmarkedet. Prisforhandlinger er enkle å fullføre via Trans.eu og den interne Messenger-plattformen med automatisk oversettelsesfunksjon. Som grunnlag for dette ser brukerne først informasjonen fra en annonsert frakt, og kan deretter kontakte speditøren som tilbyr den. Når de har akseptert tilbudet, påløper bare standard transaksjonskostnader på plattformen for transport av lasten.

– DKV-brukere har direkte tilgang til vårt ”freight pool” uten abonnement og betaler bare transaksjonskostnadene. Det fungerer raskt og enkelt, understreker Bogdan Kosturek, visepresident for teknologi og produktutvikling – på Trans.eu.

– Ved å koble sammen våre to portaler, kan våre kunder nå bruke kjøretøyene sine enda mer bærekraftig – fordi det gjør det mye lettere for dem å finne gods som kan hentes veldig nær en lastebil. Og det er en fordel for miljøet, legger Manuel von Mohrenschildt, Director Partner & Solution Sales i DKV til.