Meny
Driver helelektriske passasjerferger ved Niagarafallene

Publisert
08.May.2019

Driver helelektriske passasjerferger ved Niagarafallene

Turoperatøren Maid of the Mist har bestilt to nye helelektriske passasjerferger drevet med ABB-teknologi.

Besøkende til de ikoniske Niagarafossen vil snart få muligheten til å oppleve en av USAs mest kjente og besøkte landemerker, helt utslippsfritt. De to nye Maid of the Mist passasjerbåtene vil drives utelukkende av høykapasitets batteripakker, noe som gjør dem til de første helelektriske, maritime fartøyene bygd i USA. De nye farkostene vil dra nytte av ABBs nullutslippsteknologi når de settes i drift senere i år. Passasjerene og mannskapet kan da nyte fossefallene uforstyrret fra motorlyd, vibrasjoner og eksoslukt som man vanligvis forbinder med fossildrevne båter.

Maid of the Mist er en av Nord-Amerikas eldste turistattraksjoner. De opererer fra april til og med første uken i november med avganger fra foten av fossefallene hvert 30. minutt. Selskapet har omlag 1,6 millioner gjester om bord hvert år.

Bærekraftig tidsepoke

– Vi er begeistret over å bli USAs første turoperatør som tar i bruk helelektriske ferger, sier Christopher M. Glynn, President Maid of the Mist Corp. – Vi valgte ABB til å støtte oss i reisen mot en mer bærekraftig virksomhet basert på deres ekspertise innen maritim systemintegrasjon, så vel som effektive og innovative teknologier for miljøvennlig transport.

– Maid of the Mist sitt skifte mot elektriske ferger signaliserer en ny tidsepoke innen marin transport og komplementerer slik sett ABBs forpliktelse til å drive verden fremover, uten å konsumere jorden, sier Peter Terwiesch, President Industrial Automation hos ABB. – Det å redusere utslipp lokalt i og rundt Niagarafossene er ikke bare viktig for landemerket, det viser også at teknologien for en mer bærekraftig, maritim mobilitet allerede nå er tilgjengelig.

Hvert av fartøyene drives av to batteripakker med en total kapasitet på 316 kWh fordelt på to katamaranskrog. Ved å ha to individuelle kraftsystemer om bord økes den operasjonelle robustheten.

Båtene vil lades mellom hver avgang mens passasjerer går av og på. Selve ladningen tar kun syv minutter, noe som gir elektrisitet nok til å drive motorene med en total effekt på 400 kW (563 hk). ABBs integrerte kraft- og energistyringssystem (Power and Energy Management System, PEMS) vil kontrollere, overvåke og optimalisere energiforbruket om bord. Batteriene vil bli ladet av energi fra vannkraft, den største kilden til ren elektrisitet i USA. Bruken av lokalt produsert elektrisitet gjør energisyklusen til Maid of the Mist hundre prosent utslippsfri.

Integrert pakkeløsning

Bærekraftig transport spiller en viktig rolle i kampen mot klimaendringene, hvor maritim transport står for to til tre prosent av verdens totale klimagassutslipp. FNs internasjonale, maritime organisasjon (IMO), som er ansvarlig for å regulere shipping, har satt et globalt mål om å kutte årlige utslipp med minst 50 prosent innen 2050 fra 2008 nivåer.

I tillegg til integrasjon av batteriladesystemet, vil ABB levere elektriske tavler, omformere og integrerte kontrollsystem til Maid of the Mists nye ferger. Videre vil ABB Ability™ Marine Remote Diagnostic System sørge for overvåkning av utstyr og forebyggende vedlikehold. ABB Ability™ er ABBs ledende system for digitale løsninger og tjenester.