Meny
Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlegg og LED Foto: Dustin

Publisert
08.November.2021

Dustin satser på et grønnere lager – installerer solcelleanlegg og LED

Nå installerer Dustin et solcelleanlegg på drøyt 2400 kvm ved sentrallageret utenfor Stockholm, som betjener hele det nordiske markedet. I tillegg skiftes alle gamle lysarmaturer i den 20 000 kvm store produksjonshallen ut med nye moderne og smarte LED-armaturer. Dette er en del av Dustins bærekraftmål om null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030.

Dustin regner med at solcelleanlegget skal forsyne lageret med 405 000 kilowattimer fornybar energi per år, tilsvarende 30 prosent av strømforbruket. I tillegg vil de nye LED-armaturene redusere strømforbruket med 30 prosent. Til sammen vil solcelleanlegget og de nye LED-armaturene bety at Dustins behov for å kjøpe strøm vil bli 30 prosent mindre enn i dag.

– Vi jobber løpende med å gjøre lageret enda mer klimasmart. Dette er et viktig steg mot selskapets bærekraftmål om null klimapåvirkning i verdikjeden innen 2030. På denne måten bidrar vi til produksjon av ny grønn strøm. Vi jobber hardt for å redusere utslippene på områdene der vi har mulighet til å påvirke i vår verdikjede, sier bærekraftsjef Henrik Lampa i Dustin.

Dustin er også en del av Axel Johnson-konsernets kjempesatsing, der Sveriges største solcellepark er under oppføring, noe som vil bety mer enn en fordobling av solcelleparkbestanden i landet.

Solcellene ved sentrallageret vil bli satt i drift i november. Eiendommen eies av logistikkeiendomsaktøren Logicenters, og det er Swede Energy som har oppført og installert solcelleanlegget.

– Det er veldig morsomt at vi nå kan sette dette solcelleanlegget i drift. Ikke minst fordi vi får gjennomføre dette prosjektet sammen med Logicenters, som er en spennende aktør med høye bærekraftmål. Denne solenergiinstallasjonen vil bli ytterligere et bevis på at Dustin jobber aktivt for å redusere sin klimapåvirkning, sier regionansvarlig Markus Duseus i Soltech Energy Solutions.