Meny
Effektiv digitalisering av dokumentdata

Publisert
09.March.2015

Effektiv digitalisering av dokumentdata

Tidkrevende og utdatert teknologi for dokumentprosesser ser en ny vår med OCR-teknologi og skybaserte løsninger.

OCR-teknologi tilbyr en hurtigere måte å fange dokumentdata på. Sammenlignet med tradisjonelle teknikker innen dokumentbehandling har OCR-basert teknologi kapasitet til å behandle et langt høyere antall dokumenter på kortere tid. Firmaet Navitro effektiviserer datafangstløsninger basert på denne teknologien. Nødvendige data trekkes ut fra dokumentet og sendes så direkte inn kundens system.

Komponentbasert system gir flere muligheter

[factbox id=”1″]

Ved å forme et fleksibelt system er det mulig å tilpasse prosessen til et hvert dokument og mottakssystem.

– Ved å benytte oss av moderne teknologi og ledende aktører i markedet har vi bygget en effektiv og solid applikasjon. Dette gjør at vi kan håndtere alle type dokumenter i en og samme løsning og sende de inn i et hvert digitalt system og arkiv, sier administrerende direktør i Navitro Andreas Arnet.

[img id=”1″]

– Systemet er fleksibelt. Det er komponentbasert slik at både vi og kunden kan plugge inn elementer der det er behov for en ny type funksjonalitet.

– Vi jobber også aktivt mot partnere hvor vi komplementerer med datafangstløsninger.

Løsningen tilbys både som en skybasert tjeneste i tillegg til at den enkelt kan kjøres som en frittstående applikasjon på kundens PC.

Spesialisert på økonomi

Andreas Arnet har sammen med teknisk direktør Fredrik Skjellum jobbet med utviklingen av dokumentprosesser i 13 år og har sett liten utvikling på området.

– Vi visste hva som fungerte og ikke fungerte. Vi tok en aldrene og utdatert teknologi, modernisert den, forenklet den og gjorde den rimeligere.

– Vi har en god løsning på fakturabehandling, hvor vi avleser kundens faktura og trekker ut nødvendig informasjon som KID, kontonummer og varelinjer. Deretter gjør vi det klart for direkte avlevering i kundens økonomisystem. Dette er tidkrevende og ensformig arbeid dersom det utføres manuelt.

Effektiviserer logistikk

Den nye teknologien er også et godt tilskudd i fraktbransjen hvor orden i dokumentene er essensielt for å opprettholde effektivitet.

– I transportbransjen behandler vi blant annet fraktbrev og kvitteringslister. I fraktselskaper overfører vi fraktinformasjonen til digitale systemer slik at kunder og avsendere kan spore forsendelsene sine i fraktselskapet systemer. Vi gjør også effektive løsninger for håndtering av ordredokumenter og sertifikater, avslutter Arnet.