Meny
Effektiviserer tollprosedyrene

Publisert
24.August.2017

Effektiviserer tollprosedyrene

DHL utmerkes som autorisert økonomisk operatør med kvalitetsmerket AEO. Det fører til raskere forsendelser over grensen og høyere sikkerhet for kundene.

DHL Global Forwarding, luft- og sjøfraktspesialisten innenfor Deutsche Post DHL Group, utmerkes av det norske Tollvesenet med kvalitetsmerket AEO (Authorized Economic Operator), for sine logistikktjenester i Norge. Med dette kvalitetsmerket får DHL en rekke fordeler, blant annet raskere behandling av forsendelser gjennom tollen. Norge er det 44. landet i verden hvor DHL har fått denne sertifiseringen i, etterfulgt av de fleste andre europeiske land.

– AEO-akkrediteringen er ikke bare et godt kompliment til vårt arbeid, men det er også et meget godt argument for våre kunder når de velger fraktleverandør. Sertifiseringen gir raskere og sikrere tollprosedyrer som er verdifullt for våre kunder, og vi kan tilby enda bedre tjenester, sier Jørn Bergan Undseth, Head of Customs, DHL Global Forwarding Norway

Tollprosessen effektiviseres

AEO-akkrediteringen er en del av handelsprogrammet til Verdens tollorganisasjon, som har som mål å anerkjenne tollmeglere og frakt- og lastleverandører for pålitelige tjenester. For å få kvalitetsmerket må selskapene verifisere regnskap, tjenesteprosedyrer og sikkerhetsstandarder, samt at man kan vise til betalingsevne. Basert på statusen får innehaverne av AEO-sertifiseringen visse fordeler. Kriteriene som har blitt observert gjennom søknadsprosessen trenger ingen ny gjennomgang, og effektiviserer dermed tollprosessen for hver forsendelse.

– DHL Global Forwarding Norway gjennomgikk en omfattende vurdering og dokumenterte prosesser gjennom hele forretningsenheten. Vi støtter EUs initiativ, og setter pris på klassifiseringen som et pålitelig og revidert selskap fra troverdige industrispillere, sier Sandra Fischer, Global Head of Customs, DHL Global Forwarding.

AEO-akkrediteringen

Siden 2008 har bedrifter kunnet søke om status som autorisert økonomisk operatør i EU. Programmets overordnede mål er å gjøre hele den internasjonale forsyningskjeden mer fleksibel, fra produsenten av et produkt til den endelige mottakeren. For å nå dette målet, er AEO-akkrediteringen nødvendig. Hittil er det inngått avtaler med Sveits, Norge, Japan, USA og Kina. Videre forhandlinger med andre land, som for eksempel Canada, pågår. DHL Global Forwarding har AEO-akkreditering i de fleste europeiske land, så vel som mange andre steder over hele verden.