Meny
Elektriske budbiler kommer til Bergen Daglig leder Per Osberg i Sporvice AS gleder seg til å lansere fossilfrie budbiler i Bergen. Dønn Grønns elektriske budbiler er lett gjenkjennelige i bybildet. Nå kommer de også til Bergen. Foto: Transport-Formidlingen

Publisert
03.September.2019

Elektriske budbiler kommer til Bergen

Nå lanseres suksessen Dønn Grønn sine elektriske budbiler også i Bergen. – Siden starten i Oslo har vi spart byen for mange titalls tonn forurensing, forteller Tore Alm, salgs- og markedssjef i Transport-Formidlingen SA.

De miljøvennlige, elektriske budbilene Dønn Grønn ble lansert i Oslo for snart to år siden. I dag ruller mer enn 13 biler rundt i hovedstaden, leverer varer og sparer innbyggerne for mange titalls tonn CO2-forurensing i året.

– Nå kommer vi med miljøvennlige budleveringer også i Bergen. Gjennom vår samarbeidspartner Sporvice AS kan vi nå tilby den samme tjenesten som vi har gjort i Oslo, forteller Tore Alm i Transport-Formidlingen som eier varemerket Dønn Grønn.

De grønne budbilene hos Dønn Grønn har base i Flyplassvegen. Her har Dønn Grønn sammen med sin partner Sporvice lager som også gjør det mulig å mellomlagre og omlaste varer på de miljøvennlige bilene for våre kunder.

Fossilfri levering

Per Osberg som er daglig leder i Sporvice har mange års erfaring fra transportbransjen og gleder seg til å gi bergenserne fossilfrie levering.

– Vi har allerede bilene på plass og skal gi bergenserne den samme gode service som Dønn Grønn sine kunder har fått i Oslo. Det er veldig spennende å få være med på en slik satsing som dette, sier Osberg.

Siden lanseringen i Oslo har Dønn Grønn vært nominert til flere miljøpriser og  Transport-Formidlingen ble i fjor kåret til Årets Miljøfyrtårn for små og mellomstore bedrifter av Stiftelsen Miljøfyrtårn for blant annet sitt arbeid med Dønn Grønn.

Elektromateriell med elbil

Dønn Grønn har allerede fått sin første kunde i Bergen. Elektrogrossisten Onninen vil benytte budbilene i sin ekspresstjeneste Plukk & Pakk. Innen én time etter bestilling skal varene fra grossistene enten være klare for henting, eller på vei til elektrikeren.

Onninen er allerede en viktig kunde for Dønn Grønn i Oslo.

– Det er viktig for oss at vi har med oss en seriøs og stor aktør fra starten. Onninen vet at vi kan levere og ser fordelen ved at varene leveres med miljøvennlig transport, sier Tore Alm i Transport-formidlingen SA.