Meny
En hyllest til et ikon

Publisert
25.June.2018

En hyllest til et ikon

For å feire introduksjonen av Volvo FH i 1993, for et kvart århundre siden, lanserer Volvo Trucks “Volvo FH 25 Year Special Edition”. Modellen er tilgjengelig som både Volvo FH og Volvo FH 16, og kjennetegnes av sin karakteristiske eksteriør samt et unikt interiørdesign, utmerket sjåførkomfort og toppmoderne funksjoner.

Volvo FH er en av bransjens mest populære modeller noensinne, med nesten 1 million solgte lastebiler, og den er nærmest en livsstil for millioner av sjåfører over hele verden. Volvo FH 25 Year Special Edition er derfor ikke bare en hyllest til selve lastebilen, men også til alle kunder og sjåfører som har kjørt dette ikonet de siste 25 årene.

– Volvo FH er det perfekte symbolet på en kundefokusert grunnholdning og er en modell som har presset grensene i et kvart århundre. Denne flotte jubileumsutgaven er derfor både en hyllest til de første 25 årene og et utgangspunkt for en fortsatt vellykket reise sammen med kunder og sjåfører, sier Claes Nilsson, administrerende direktør i Volvo Trucks.

– Den første generasjonen av Volvo FH betydde mye for Volvo Trucks og bransjen som helhet. Det var en milepæl og et gjennombrudd som forandret den allmenne oppfatningen av hvordan moderne lastebiler skulle se ut. Arbeidet med designet av jubileumsutgaven har vært en stor ære”, sier Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer hos Volvo Trucks.

Moderne med en retro vri

Denne spesialutgavens utside beskrives best som moderne med en retro vri. Dekorasjonene i sølv/grått og oransje fremhever lastebilens opprinnelse, og stripene danner tallet 25 for å signalisere jubileet. Stripene kombinerer 3D-effekter og skygger som spiller på designtrender fra begynnelsen av 1990-tallet, og gir lastebilen et tydelig retroutseende. Modellen lanseres i to farger, en mørkere, kald grå tone (Mammoth Tree Metallic) og en skinnende rød (Crimson Pearl). Sistnevnte er en moderne hyllest til den opprinnelige røde førerhusfargen fra 1993.

Når sjåføren åpner døren, venter et førsteklasses og luksuriøst interiør. Sikkerhet har alltid vært sentralt for Volvo FH, og denne lidenskapen kommer til uttrykk i oransje detaljer på alt fra setebelte-søm til gardiner, tepper og reflekterende sikkerhetsmerker på dørene. Ved hjelp av subtile, men likevel tydelige detaljer har designteamet skapt en videreføring av sikkerhets- og sjåførfokuset som alltid har vært viktig på Volvo FH. Og for en enda bedre kjøreopplevelse har setet både vattering og skinn, som gir en eksepsjonell komfort og designfølelse.

Ledende på innovasjon

Jubileumsutgaven av lastebilen understreker også hvordan Volvo FH har vært og stadig er ledende på innovasjon. Den inneholder noen av de siste nyhetene og kan spesifiseres med de splitter nye og forbedrede variantene for Volvo Dynamic Steering:

Volvo Dynamic Steering med retningsstabilitet. Designet for å forhindre skrense-ulykker.

Volvo Dynamic Steering med kjørefeltvarsler. Konstruert for å hjelpe føreren med å holde seg i kjørefeltet, for å hindre kollisjoner og velteulykker.

Volvo Dynamic Steering med personlige innstillinger. Muliggjør individuell justering av rattmotstanden for smart og komfortabel kjøring.

– Denne lastebilen viser virkelig hvordan Volvo Trucks driver videre fremgang og fortsetter å sette nye standarder for lastebilkjøring, akkurat slik Volvo FH har gjort helt siden 1993, sier Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager i Volvo Trucks, og konkluderer: – Det er en fantastisk utgave som hyller en nokså enestående lastebil og millioner av brukere, sjåfører og fans som har jobbet med Volvo FH i 25 år.