Meny
Er du klar for å kjøre trygt på vinterføre?

Publisert
03.January.2019

Er du klar for å kjøre trygt på vinterføre?

Selv om langtidstendensen for trafikkdrepte er svært positivt, er Statens vegvesen likevel urolige for at utviklingen av hardt skadde i trafikken ikke er like god. Derfor er det satt ambisiøse mål i Nasjonal Transportplan for å redusere trafikkulykkene. De som jobber fra bilen og tilbringer mange timer på veiene er spesielt utsatt for farer, ikke minst nå som vinteren og snøværet har kommet. Sortimo har derfor utviklet mange løsninger til varebilen for å gjøre arbeidsdagen tryggere.

Vinteren trenger ikke å sette begrensninger for en hektisk hverdag bak rattet, men du skal ikke undervurdere viktigheten av å gjøre varebilen klar for vinterværet, som kan skape utfordringer når du er på farten. For å kunne opprettholde samme effektivitet og sikkerhet i hverdagen krever det derfor gode løsninger som sikrer lasten i kjøretøyet, samtidig som det holder varerommet opplyst og fuktfri.

– Det er viktig å være oppmerksom på sikkerheten i løpet av en travel arbeidsdag – både når det kommer til frakten, og til deg som bruker bilen. Med riktig innredning trenger du ikke å gå på kompromiss med hverken effektivitet eller sikkerhet. Det krever at du tar de riktige forhåndsreglene og ruster din mobile arbeidsplass til årstiden, forklarer Ole-Andreas Pettersen, Country Manager i Sortimo Norge.

Hos Europas førende leverandør av systemer innen bilinnredning har man utviklet en rekke løsninger til varebilbrukere, både til å øke sikkerheten bak rattet om vinteren og til å beskytte materialene mot fukt og kulde.

Gjennomgående lastesikringssystem til varebilen

Et godt eksempel er det integrerte ProSafe-lastesikringskonseptet som gjør det mulig å sikre lasten i kjøretøyet ved hjelp av bl.a. surrestropper, lastesikringsnett, surreskinner og lastestenger.

– Hvis man ikke får pakket verktøy og materialer forsvarlig, så kan det resultere i dyre skader på lasten og minske sikkerheten under kjøreturen.

Pettersen utdyper at Sortimos surreskinner kan festes på sideveggen, skilleveggen eller på bilinnredningen. Kombinert med SoboPro-bunden til gulvet samt ProSafe-surrestropper og sikringsnett har du et komplett konsept til en fleksibel og rask lastesikring av ditt transportgods.

Finn verktøyet ditt i mørket

I Sortimos innredningsløsninger til varebilen inngår også LED-belysning som blant annet bidrar til tilstrekkelig belysning ved innredning av arbeidsplasser:

– LED-belysning oppfyller IP54-standarden og finnes i forskjellige størrelser, så den kan tilpasses etter behov. Belysningens lave strømforbruk sikrer også minimal belastning av batteriet, også når det er kaldt, samtidig med at du reduserer kulde og fukt i bilen forklarer Pettersen. Han understreker også hvor viktig det er med effektiv belysning, så varebilen også kan fungere som et mobilt verksted og lager i de mørke vintermånedene.

Bekjemp fukt i varebilen

Hvis varebilen skal fungere som lager og verksted i vinterperioden, kan det også være en god idé å investere i isoleringsløsninger. Det kalde været øker fukten inne i varerommet som kan utvikle seg til mugg og resultere i at verktøyet i varebilen ruster.

– Det er viktig at du holder varerommet tørt og fuktfritt, men ikke alle løsninger er like effektive. Fuktabsorberende materialer øker risikoen for at fukten holdes inne i varerommet. Derfor handler det om å velge isoleringsløsninger som beskytter mot kulde og som samtidig er fuktavvisende.

En effektiv løsning er Aluthermo Quattro® som er markedets eneste tynne multirefleksive isoleringssystem i flere lag med termisk sammensveisede overflater.

– Løsningen danner nesten en ugjennomtrengelig barriere mot infrarød varmestråling. På den måten oppnår varerommet en passende temperatur både om sommeren og om vinteren, avslutter Pettersen.