Meny
Er kvinner nøkkelen til å unngå trafikkulykker?

Publisert
08.March.2017

Er kvinner nøkkelen til å unngå trafikkulykker?

Kun 18 prosent av de omkomne på norske veier i fjor var kvinner. Kan kvinnene være nøkkelen for at Continental skal oppnå sin visjon med null ulykker, skadde og drepte i trafikken?

Continental har lansert sin verdensomspennende kampanje Vision Zero, hvor målet er en fremtid med null skadde, drepte og ulykker i trafikken. Continental mener dette skal være mulig å oppnå med gode dekk og ikke minst gode assistansesystemer som den tyske fabrikken også lager. Som for eksempel stabiliseringskontroll, blokkeringsfrie bremser, automatisk nødbrems, at bilen holder filen på egenhånd og til syvende og sist biler som kjører helt av seg selv.

Forskjeller på kvinner og menn

Kanskje Continental også bør legge til “kvinnelist” som et av tiltakene for å nå sin nullvisjon, ettersom det viser seg at kvinner er langt sjeldnere involvert i alvorlige ulykker enn menn. 135 mennesker omkom i trafikken i Norge i fjor, men av disse var det kun 24 kvinner.

Undersøkelser Continental har gjort i samarbeid med analysebyrået Infact viser også andre interessante forskjeller på kvinner og menn. For eksempel sier over 36% av kvinnene at de ikke har kjørt over tillatt fartsgrense sist måned, mens under 25% av mennene svarer det samme. Kvinner er også flinkere enn menn til å passe på å kjøre med sommerdekk på sommeren. Over 86% av kvinnene har aldri kjørt med piggfrie vinterdekk en hel sommer, mens rett under 76% av mennene svarer det samme. Selvtilliten er også forskjellig. 32,5% av alle menn tror de er bedre til å kjøre enn gjennomsnittet i Norge, mens kun 18,6% av kvinnene svarer det samme.

– Våre undersøkelser tyder på at kvinner er generelt mindre risikovillige og mer lovlydige i trafikken. Det er en god start for å nå vår visjon om null skade, null drepte og null ulykker i trafikken, sier Hege Eike Lie fra Continental Dekk Norge.