Meny
Feirer 40 års suksess

Publisert
20.August.2018

Feirer 40 års suksess

Iveco Daily feirer 40 års suksess i anerkjennelse av millioner av kunder over hele verden og prestisjefylte internasjonale priser.

Daily, som er kronet til International Van of the Year 2018 for sin bærekraftige Daily Blue Power-familie, feirer sitt 40-årsjubileum.

Da Daily først ble lansert i 1978, revolusjonerte den transporten med lette nyttekjøretøy med sitt lastebil-avledede chassis med bakhjulsdrift og uavhengig forhjulsfjæring, noe som ga kjøretøyet en unik allsidighet, holdbarhet og effektivitet.

Daily, som nå er i sin tredje generasjon, har konstant utviklet seg over de siste 40 årene, men har alltid holdt fast ved sitt DNA, samtidig som den har skjøvet grenser for innovasjon og integrert stadig nye krav fra kundene. Slik har kjøretøyet blitt dagens mester innenfor bærekraft.

Gjennom de 40 årene siden lanseringen har Daily introdusert en rekke nyheter og fått anerkjennelse fra industrieksperter, noe som har resultert i en imponerende samling av internasjonale priser.

Iveco Daily feirer sitt 40-årsjubileum med å flytte grenser for innovasjon, allsidighet og effektivitet når det gjelder lette nyttekjøretøy. Siden den først ble lansert i 1978, har den introdusert grensebrytende innovasjoner som har endret industrien, fra bruk av lastebilavledet chassis med bakhjulsdrift og uavhengig forhjulsfjæring, til introduksjonen av Common Rail-teknologi i 1999 – som først i verden – eller det avanserte elektroniske stabilitetsprogrammet (ESP) for å regulere håndteringen av kjøretøyet ved styring og bremsing.

Gjennom årene siden lanseringen har Daily konstant utviklet seg for å tilfredsstille endrede behov hos kundene, men alltid holdt fast ved sitt DNA. Daily har ført an med sin effektivitet og miljøvennlige teknologier, ikke minst fordi disse kravene har blitt økende avgjørende for transport-sektoren. Til denne dag er kjøretøyet i forkant av industrien i bærekraft med det unike konseptet Daily Blue Power. Dette er en kjøretøyfamilie som frigjør transportørene fra begrensningene i de strengeste miljøbestemmelsene og som ble tildelt tittelen “International Van of the Year 2018”.

Flere enn tre millioner Daily, produsert på tre kontinenter og som er på veien i 110 land, er testamentet på dette kjøretøyprogrammets popularitet og fremragende kapasitet når det gjelder å tilpasse seg de spesifikke behovene fra kundene over hele verden.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, uttaler:

– I år feirer vi en viktig milepæl i livet til Daily – en kjøretøyfamilie som har ligget i forkanten av industrien helt fra startet, samt 40 år i spissen for industriens overgang til bærekraftig transport. Gjennom sin lange historie har kjøretøyet kunnet nyte en enorm suksess med transportører og industri-eksperter, samt høstet utallige priser over hele verden. Dette er en kjøretøyfamilie som alltid har sett mot fremtiden og som er blitt tilpasset kundenes behov, samtidig som det alltid er holdt fast ved kjøretøyets kjerneverdier som allsidighet, holdbarhet og effektivitet – alltid en perfekt partner for våre kunders virksomheter og med miljøvennlig bærekraft.

I dag er Daily et kjøretøy som ligger i forkant av industrien, med en suksess bygd på sin historiske styrke som utgjør dets DNA – som starter med den unike chassisrammen som gir kjøretøyet robustheten og allsidigheten det er kjent for. Den lastbærende strukturen med ‘C’-profil og tverrgående rammebjelker i spesialstål utgjør plattformen hvor påbyggerne kan montere løsninger for de mest forskjellige behov – inklusive spesialkjøretøy som bobiler, budbiler, renovasjonsbiler, tippbiler, kranbiler, kjøretøy for kollektivtransport, bergingsbiler og ambulanser. Kjøretøyet har oppnådd anerkjennelse for sine unike egenskaper, som bakhjulsdrift og versjoner i 4×4-utførelse.

Dette er det bredeste kjøretøyprogrammet i bransjen og strekker seg fra 3,3 og helt opp til 7,2 tonn totalvekt, samt fra 7,3 m3 opp til 19,6 m3 lastevolum. Kjøretøyets avanserte egenskaper gjør bruk av teknologier som flytter grenser når det gjelder ytelse, har ført komforten til et nytt nivå, som har bedre oppkoblingsmuligheter, samt lavere totalkostnader (Total Cost of Ownership = TCO). Dette reflekterer kjøretøyets business-instinkt og gjør det til en perfekt business-partner.

Med Blue Power-familien fører Daily an innenfor bærekraft, gjennom å møte fremtiden med de mest avanserte diesel-teknologiene og alternative fremdriftsmetoder. Daily Euro 6 RDE 2020 Ready er det første lette nyttekjøretøyet klart for 2020 Real Driving Emissions-bestemmelsene. Videre finner vi Daily Hi-Matic Natural Power, det første CNG-drevne kjøretøyet i industrien med 8-trinns automatgirkasse; samt Daily Electric helt uten lokale utslipp. Dette kjøretøyprogrammet utgjør en perfekt løsning for ubegrensede leveranser i urban strøk og forsteder, med muligheter for leveranser når som helst i døgnet til bysentrene med de strengeste støy- og utslippsbestemmelsene.

40 år i tet med nyheter og nye standarder

1978: Den første Daily som 17 m3 kassevogn med 210 cm innvendig høyde – først i industrien – drevet av en 2,5-liters dieselmotor.
1984: Familien blir utvidet med den første Daily 4×4.
1985: TurboDaily er det første lette nyttekjøretøyet med turbodiesel-teknologi.
1992: Første kjøretøy fra produksjonslinjen i Valladolid-fabrikken i Spania.
1996: Daily-tilbudet blir utvidet, nå med et valg av to motorer, 2,5-liters turbodiesel og en ny og kraftigere 2,8-litersmotor.
1998: ECODaily er det første lette nyttekjøretøyet med motor for komprimert naturgass (CNG).
1999: Den andre generasjonen Daily kommer på markedet og blir umiddelbart kronet til “Van of the Year 2000” – er det første kjøretøyet i industrien med Common Rail-teknologi.
2000: Produksjon starter i Brasil, i tillegg til fabrikken i Suzzara.
2004: Daily-familien blir igjen utvidet, med en kraftigere 3,0-liters turbodiesel med effekter opp til 176 hk.
Samme år starter også produksjonen av Daily i Kina.
2006: Ny design og introduksjon av ESP (Electronic Stability Program), som regulerer kjøretøyets håndtering under styring og bremsing.
2009: Programmet utvides ytterligere med en 7-tonnsversjon.
Også i 2009 blir den innovative Daily Electric lansert.
2010: Daily når milepælen med 2 millioner enheter solgt over hele verden.
2014: Den tredje generasjonen Daily blir lansert og umiddelbart kronet til “Van of the Year 2015”. Den tar markedet med storm og fortsetter å samle en rekke priser rundt om i verden. Det brede programmet inkluderer den helt nye Daily Hi-Matic som har IVECOs klasse-eksklusive 8-trinns automatgirkasse som umiddelbart blir en bestselger.
2016: Daily Euro 6 bygger på denne suksessen og går ytterligere videre når det gjelder ytelse med avanserte egenskaper som det intelligente EcoSwitch PRO-systemet som automatisk reduserer dreiemoment etter behov uten inngrep fra sjåføren, noe som reduserer drivstofforbruket uten å kompromisse med produktiviteten. Her kommer også et nytt nivå innenfor oppkobling med den revolusjonerende applikasjonen BUSINESS UP.
2017: Den bærekraftige Daily Blue Power-familien kommer på markedet med det unike tilbudet med tre teknologier – elektrisk, naturgass og den mest avanserte diesel-teknologien på markedet og som tilfredsstiller 2020 Real Driving Emissions-bestemmelsene tre år før de trer i kraft. Serien blir kronet til “Van of the Year 2018”.

Daily: 40 år med prisvinnende suksess

Daily-familien har mottatt en rekke priser gjennom sin historie, noe som kulminerer med den rike pris-floraen til den nyeste generasjonen:

International Van of the Year 2015 (Europa)
Best KEP Transporter 2015 (German Courier, Express and Parcel Delivery industry – Tyskland)
Innovation Award for KEP Transporter 2015 – Daily Hi-Matic (German Courier, Express and Parcel Delivery industry – Tyskland)
European Innovation Award 2016 – Daily Hi-Matic (europeisk bobil-industri)
Best Commercial Vehicle 2016 (Chile)
Best Commercial Vehicle opp til 3,5 tonn 2016 (Tyskland)
Large Van of the Year 2017 (Storbritannia)
National Transport Award 2017 (Spania)
Sustainable Truck of the Year 2017 – Daily Electric (Italia)
International Minibus of the Year 2017 – Daily Tourys (Europa)
Sustainable Truck of the Year 2018 – Daily Hi-Matic Natural Power (Italia)
International Van of the Year 2018 – Daily Blue Power (Europa)
China Van of the Year 2018 – China Daily van (Kina)
Van of the Year 2018 – Daily Blue Power (dansk forening for motorjournalister)
Best Utility Vehicle 2018, 3 kategorier: transportere opp til 3,5 tonn, over 3,5 tonn, minibusser (ETM Verlag Readers’ Choice Awards – Tyskland)