Meny
Flere kan levere salgsmelding på nett

Publisert
20.January.2016

Flere kan levere salgsmelding på nett

I fjor lanserte Statens vegvesen salgsmelding på nett. Den gjør det mulig å melde eierskifte uten å sende inn vognkort del 2 eller reise til trafikkstasjonen. Eier du bilen sammen med en annen? Nå kan også kjøretøy med flere eiere enkelt skifte eier på nett.

– Tjenesten gjør det enklere for brukerne våre og mer effektivt for oss, og vi er glade for at vi nå har fått utvidet den til også å gjelde kjøretøy med flere eiere, sier seksjonssjef Heidi Øwre i Statens vegvesen.

Omregistrering

Selv om en bil er kjøpt og salgsmelding levert, må du i tillegg forsikre den og registrere den før alt er i orden og du kan få vognkort.

– I tjenesten på Din side på vegvesen.no får du oversikt over status for omregistrering av kjøretøyet, forklarer Øwre. – Når alle forhold er i orden og kjøretøyet er ferdig omregistrert hos oss, får du beskjed på SMS og kan laste ned et midlertidig vognkort og ta bilen i bruk.

Tjenesten vil bli utvidet med integrert betalingsløsning og med innlogging for bedrifter senere i år.

Slik gjør du det:

  • Gå inn på «Din side» på vegvesen.no. Løsningen krever innlogging via ID-porten. Dette er en sikker innloggingsløsning som blant annet støtter Min-ID og Bank-ID. Du kan også bruke Bank-ID på mobil.
  • Selger initierer salget ved å sende en salgsmelding til kjøper (og eventuelle andre medeiere) via sin side.
  • Kjøper(e) må deretter logge inn på sin side og godkjenne salget.
  • Salgsmeldingen er nå gjennomført, og kjøretøyet har fått en ny eier. Tjenesten vil vise status for omregistrering og hva kjøper må gjøre for å få vognkort og kunne ta kjøretøyet i bruk.
  • Skal du kjøpe eller selge bil, anbefaler Statens vegvesen at dere i tillegg til å benytte nettløsningen tegner en salgskontrakt. Husk også å melde fra til bomselskapet om at du har byttet bil hvis du har bombrikke.

Hvis du heller ønsker det, kan du fortsatt levere salgsmelding og vognkort del 2 på trafikkstasjonen eller sende det i posten.

Hvem kan bruke løsningen?

  • Tjenesten gjelder kun private kjøretøyeiere. Dette skyldes at vi foreløpig ikke har noen sikker innlogging for bedrifter. Dette kommer i løpet av 2016.
  • Du kan selge kjøretøy selv om du er under 18 år, men kjøper må være fylt 18.