Meny
Ford lanserer to nye nettløsninger for bedre flåtestyring

Publisert
27.November.2018

Ford lanserer to nye nettløsninger for bedre flåtestyring

Allerede neste år lanserer Ford to innovative webløsninger for flåtestyring i Norge. Disse skal gjøre jobben enklere og mer effektivt for norske bedriftskunder, enten de kjører nye eller eldre Ford-modeller.

– Mange av flåtekundene våre har i dag et stort press for å levere trygge og effektive tjenester innenfor det lovverket som eksisterer. Når våre kjøretøy er «online» hele tiden, åpner dette for en rekke nye og nettbaserte tjenester som skal hjelpe kundene våre med å få best mulig bruk av sine biler, holde driftskostnadene nede og samtidig ha full oversikt, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Gjennom forretningsenheten Ford Commercial Solutions (FCS) har derfor Ford i første omgang utviklet de to nye flåtestyringsløsningene Ford Telematics og Ford Data Services.

Ford Telematics gir operatørene full oversikt over alle Ford-kjøretøy som er «online» i en egen applikasjon. Ved å bruke informasjonen innhentet fra hvert kjøretøy får de – i et lettfattelig web-brukergrensesnitt – oversikt over hele operasjonen. Operatørene kan foreta justeringer i sanntid for å bedre effektiviteten og sikkerheten til den enkelte sjåfør.

Ford Data Services er en løsning som gir flåtekunder som bruker biladministrasjonsselskapers tilgang til såkalt OEM-kjøretøydata. Med denne kan flåtekunder som ønsker å samarbeide med tredjeparts serviceleverandører eller egne løsninger innenfor samme virksomhet, fortsette med det. Kjøretøydataene blir levert direkte fra kjøretøyet via en lagringssky til kundens interne IT-system – eller et biladministrasjonsselskap.

Flere flåtestyringsverktøy planlegges

Flåtestyringsverktøyene er bare de to første fra Ford Smart Mobility-enheten FCS. De bygger på Fords eget økosystem for oppkoblede kjøretøy. Begge produktnyhetene er utviklet ved å hente innsikt og erfaring fra mange store flåtekunder innenfor en rekke bransjer, i kombinasjon med Fords ekspertise og kjøretøydata.

ordi Ford har designet kjøretøyene, teknologien, datasystemene og arkitekturen kan flåtekunder nå få tilgang til det siste av ekspertisen så fort de trenger det, og oppdateringer i det øyeblikket det er tilgjengelig.

Fungerer også sammen med eldre Ford-modeller

Ford har allerede annonsert at de innen 2020 skal tilby «online»-løsninger til alle sine kjøretøy i Europa. Begge de nye og innovative flåtestyringsløsningene er kompatible med de siste modellene av Fords personbiler og nyttekjøretøy. Det fungerer også sammen med alle Ford-modeller om ikke er eldre enn 2012. Dette løses med å benytte en egen Ford-utviklet såkalt PID-enhet som kobles inn i bilen.

Ford Commercial Solutions har allerede etablert et samarbeid med flere telematikkleverandører i Nord-Amerika, som Verizon Connect. Det jobbes nå med å få på plass tilsvarende avtaler i Europa.