Meny
Først med ITxPT protokoll

Publisert
22.February.2018

Først med ITxPT protokoll

Som en av stifterne av foreningen ITxPT etablert av den internasjonale organisasjonen for offentlig transport (UITP), er IVECO BUS i ferd med å revolusjonere bransjen ved å utstyre sine busser med den unike “plug & play” arkitekturen til onboard-utstyr innenfor kollektiv transport.

Arkitekturen dekker driftsstøtte, informasjonssystemer for passasjerer, destinasjonsskilt, billettering, ruteannonsering, passasjermålinger osv.

Iveco Bus er en av de stiftende medlemmene av organisasjonen ITxPT (Information Technology for Public Transport) og den første produsenten som tilbyr denne løsningen. Iveco Bus leverer nå den elektriske arkitekturen og den fysiske plassen spesifikt til ITxPT-tjenestene i alle sine serier av by-, intercity- og turistbusser.

Den nye arkitekturen standardiserer el- og it-forbindelsene til onboard-utstyret (driftsstøtte, passasjer-informasjonssystem, destinasjonsskilt, billettering, ruteannonser, passasjermåling, videoovervåkning etc.) i bussene, så vel som i back-office systemene (servere, programvare kompatibilitet, osv.).

Takket være denne nye standarden vil alle berørte parter få glede av det forenklede ITxPT-sertifiserte utstyret som deler samme språk i samme nettverk, noe som gjør installasjon og ettermarkedsservice lettere og hurtigere. Transportoperatørene vil også nyte godt av bedre integrasjon og driftskompatibilitet.

Fordelene er ikke begrenset til funksjonene ombord i kjøretøyene, ettersom IT&PT-spesifikasjonene også inkluderer overføring og behandling av data hos operatøren eller kunden. Programvaren til behandling av data kan også integreres med regnskapssystemer.