Meny
Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige Illustrasjon: Grønn Kontakt

Publisert
12.September.2019

Grønn Kontakt etablerer seg i Sverige

Det delvis Agder Energi-eide elbilladeselskapet Grønn Kontakt tar sikte på å bli en av Sveriges ledende ladeoperatører.

– Elektrifisering av bilparken er et av de viktigste tiltakene for å kunne utvikle bærekraftige samfunn og for at vi skal nå klimamålene. Den store elbilveksten vi har sett i Norge de senere årene vil spre seg til andre land fremover. Vi ønsker å være med på denne reisen, og det er derfor naturlig for oss å etablere oss i Sverige, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt.

Han legger til at målet er å etablere selskapet som en av Sveriges ledende ladeoperatører innen få år.

– Vi har ti års erfaring fra det norske elbilmarkedet og unik kunnskap om å tilby hurtiglading og ladeløsninger basert på elbilistenes behov. Vi ser frem til å tilby gode ladeløsninger til stadig flere elbilister også på andre siden av grensen, sier Hannisdahl.

Gode kundeopplevelser

Salgssjef Per Gunnarsson i Grön Kontakt i Sverige bekrefter at målsettingene og ambisjonene er høye.

– I løpet av 2019 skal vi etablere ladestasjoner for boligselskap og i det offentlige miljø, samtidig som vi skal bygge hurtigladenettverk på strategiske steder sammen med våre partnere, sier han.

De første hurtigladestasjonene i Sverige settes opp i samarbeid med Olav Thon Gruppen, henholdsvis ved Charlottenberg Senteret, Töcksfors Handelspark og Norby Senteret.

– Vi ønsker å tilby markedets beste kundeopplevelse. Ved å bygge ladestasjoner ved kjøpesentre kan ladestopp kombineres med andre gjøremål. Sammen med vår markedsledende løsning for lading hjemme og på jobb, er vi i dag en totalleverandør av ladetjenester, sier Hannisdahl.

Om Grønn Kontakt: Grønn Kontakt er en nasjonal operatør av ladestasjoner og drifter over 230 offentlige hurtigladestasjoner over hele Norge. Selskapet tilbyr også ladeløsninger til borettslag, sameier, næringsbygg og privatboliger. Grønn Kontakt har partneravtaler med Coop, Olav Thon Gruppen, Umoe Restaurants og Circle K. Agder Energi eier 47,2 % av Grønn Kontakt