Meny
Grønt og blått frimerke markerer Oslo som europeisk miljøhovedstad

Publisert
02.January.2019

Grønt og blått frimerke markerer Oslo som europeisk miljøhovedstad

Blå fjord, grønn skog – og den europeiske miljøhovedstaden i midten. Det er motivet på frimerket Posten gir ut for å markere at 2019 er året da Oslo er europeisk miljøhovedstad. «The blue and the green and the city in between» er valgt som slagord for året – og det gjenspeiler seg i frimerkemotivet, som er designet av Kristin Granli.

– Hvilket vakkert frimerke! Det viser tanken bak Oslo som europeisk miljøhovedstad – og forteller mye om våre ambisjoner, sa ordfører Marianne Borgen da hun avduket frimerket.

Samtidig fikk hun overrakt en bunke postkort tegnet av elever klasse 5C på Ila skole – og fraktet til Rådhuset i et av Postens nullutslippskjøretøy. Barna hadde gode tanker om hvordan Oslo skal bli en god miljøhovedstad – og ordføreren lovet å lese forslagene nøye.

– Posten har ambisiøse miljømål – og det er ikke minst viktig i Oslo. Vi ønsker å bidra til å skape en bedre og mer miljøvennlig by – og gjennomfører en rekke tiltak for at vår virksomhet skal bli klimanøytral. Derfor er dette frimerket spesielt for oss, og vi gleder oss til å være samarbeidsparter for kommunen i miljøhovedstadsåret 2019, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten.

Frimerket gis ut 4. januar, som er åpningsdagen for Oslo som europeisk miljøhovedstad. Hele åpningshelgen vil Posten ha et minipostkontor på SALT på Langkaia – der det også skal skje en rekke andre aktiviteter. Her kan alle tegne eller skrive sin egen miljøhilsen – og få et gratis frimerke for å sende den til den de selv ønsker.

Frimerket har verdi 23 kroner – for vanlige brev i Norge mellom 21 og 50 gram.