Meny
Gyda skaper forsinkelser for Posten i Nord-Norge Foto: Posten Norge AS

Publisert
13.January.2022

Gyda skaper forsinkelser for Posten i Nord-Norge

Det siste døgnet har kraftig vind, regn, is og glatte veier medført kansellerte båtruter, stengte bruer og veistrekninger. Værforholdene gjør at Posten kan bli forsinket med opptil to døgn enkelte steder.

– Vi forsøker etter beste evne å få levert ut all post, men hensyn til værforhold og sikkerheten til de ansatte må komme først. Flere steder er det nå både uforsvarlig og praktisk umulig å få levert ut dagens post. Det vil derfor bli forsinkelser i utsatte områder, sier Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef i Posten, og beklager til kunder og postmottakere som blir berørt.

Forsinkelsen omfatter brev, pakker i postkassen, reklame, aviser, pakker og gods.

De største forsinkelsene vil være i Lofoten, Vesterålen og ytre strøk inkludert Senja. Slik forholdene er nå beregnes det opptil to dager før Postene er ajour med utlevering i disse områdene. Det må også tas høyde for forsinkelser i Rana, Narvik, Steigen, Brønnøysund, Finnsnes, Indre Troms og Harstad.

Så å si samtlige båtruter på Helgeland er kansellert, så det blir ingen post til øyene på Helgeland i dag.

Det er utfordringer med å få ut medisin til apotekene på Helgeland. Det gjøres fortløpende vurderinger om det er mulig å få sendt bil med medisiner.

Beiarfjellet stengt inntil videre, så foreløpig ingen postomdeling i Beiarn.

Postbudene vurdere fortløpende framkommeligheten og kjører kun om det er forsvarlig.