Meny
Harlem Food tar et viktig strategisk grep sammen med Swisslog

Publisert
04.March.2015

Harlem Food tar et viktig strategisk grep sammen med Swisslog

Harlem Food, frittstående importør av råvarer til norsk næringsmiddelindustri og dagligvare, tar et viktig strategisk grep ved å investere i et nytt automatisert lager- og distribusjonsanlegg, som skal ligge på Liertoppen utenfor Oslo. Det nye anlegget som Swisslog skal levere, vil bestå av en effektiv og plassbesparende WarehouseRunner løsning. Installasjon starter i begynnelsen av juni 2015.

Kontraktinngåelsen omhandler et komplett høylager med integrert transportbanesystem for pallhåndtering. I leveransen inngår det tre Vectura-stablingskraner, banesystemet ProMove og Swisslogs egenutviklede Material Flow Control System (MFCS) for styring og kontroll av anleggets totale vareflyt. Totalt vil anlegget ha en lagringskapasitet på cirka 5 800 pallplasser og er klargjort for fremtidig ekspansjon ved behov.

[factbox id=”1″]

Det nye lager- og distribusjonsanlegget skal bidra til redusert truckkjøring, økt kapasitet for varer lagret på pall samt ha en mer kostnadseffektiv håndtering av varene. Alle nye anlegg som inneholder Swisslogs egne Vectura-stablingskraner har blitt mer miljøvennlig på grunn av ny teknologi, som bidrar til en jevnere vektoptimalisering samt energigjenvinning ved hjelp av energieffektive motorer. Swisslog vil gjerne ta et større ansvar for miljøet i form av en bedre utnyttelse av ressurser som igjen genererer en «grønnere logistikk». Dette gjør vi via et pågående strategisk arbeid innenfor miljøaspektet med vårt eget merke som heter GreenLog™.