Meny
Inngår samarbeidsavtale om flåteoptimalisering Foto: Cognia Technology

Publisert
25.May.2022

Inngår samarbeidsavtale om flåteoptimalisering

Saltens og Cognia Technology inngår samarbeid for å digitalisere og forenkle flåtedrift og miljørapportering innen transport og anlegg.

Saltens og Cognia Technology har signert en avtale om bruk av Linx, en digital plattform og merkenøytral tjeneste for transport- og anleggsbransjen for å redusere drivstofforbruk og driftskostnader, samt øke sikkerheten på veitransport.

Hovedmålsettingen med avtalen er å optimalisere forvaltning og bruk av kjøretøy og anleggsmaskiner. Sentrale fokusområder vil være CO₂-utslipp/energiforbruk, trafikksikkerhet, og en dypere innsikt i kostnadene knyttet til virksomhetens flåte. Det innebærer også å etablere en tydelig målsetning med bærekraftarbeidet, samt å dokumentere status og forbedringer.

– Innovasjon og digitalisering er satsningsområder i Saltens. Avtalen med Cognia Technology er et ledd i digitaliseringsstrategien i konsernet. God utstyrsdata og forvaltning er viktig for bærekrafts arbeidet i Saltens, og for å sikre konkurransekraft i et krevende marked», sier Daniel Stegli, IT-sjef i Saltens.

Konsernet Saltens består av flere selskap med flere ulike kjøretøy og anleggsmaskiner, i tillegg til noen hundre mindre enheter og utstyr. Saltens forteller at de er helt avhengig av en løsning som er felles for alle datterselskapene i konsernet. Dette bidrar til økt effektivitet og til en god oversikt sentralt over den totale eiendelsparken. Dette bidrar videre til at man får utnyttet materiellet optimalt med hensyn til blant annet serviceavtaler, alder, energiledelse og klimaavtrykk.

– Cognia Technology er svært stolte over å ha inngått en avtale med Saltens. Vår digitale dataplattform Linx vil bidra til å styrke Saltens sin posisjon i de kommende årene, sier Kim Finkenhagen, Daglig Leder i Cognia Technology.