Meny
Iveco Bus vinner prisen ‘Sustainable Bus of the Year’ for tredje år på rad Stéphane Espinasse, leder for Iveco Bus. Foto: Iveco

Publisert
21.October.2019

Iveco Bus vinner prisen ‘Sustainable Bus of the Year’ for tredje år på rad

Etter å ha vunnet ‘Sustainable Bus of the Year 2019’ med Crealis In-Motion-Charging, fortsetter Iveco Bus suksessen med å vinne ‘Sustainable Bus of the Year 2020’ i intercity-kategorien med Crossway Natural Power. Den ble lansert i fjor på Autocar Expo i Frankrike, og kjøretøyets fordeler er blitt bredt anerkjent av spesialister på offentlig transport.

Bærekraft er blitt av økende betydning innenfor transportindustrien, og som et ledende merke på dette området, har Iveco Bus nå fullført serien med naturgassdrevne kjøretøy.

Crossway Natural Power er utstyrt med den nyeste generasjonen Iveco CURSOR 9 NP-motoren og har i tillegg en intelligent design som integrerer tankene for komprimert gass i taket. Denne eksklusive, patenterte løsningen optimerer kjøretøyets tyngdepunkt og gir økt stabilitet på veien, samt økt komfort for sjåføren og passasjerene. Denne designen gir også det laveste kjøretøyet på markedet når det gjelder totalhøyde, noe som betyr at det kan opereres uten spesifikke restriksjoner.

Kjøretøyet har samme tilgjengelighet, passasjerkapasitet og bagasjeplass som den tilsvarende diesel-versjonen. Med en total kapasitet på 1.260 liter gass (fire 315-litere tanker) har kjøretøyet en rekkevidde på inntil 600 km og er kompatibelt med både rask og langsom tanking. CURSOR 9 NP-motoren gir 360 hk eller 265 kW, det samme som dieselvarianten. Det romslige interiøret har en høyde på minimum to meter og hyller for håndbagasje.

Foto: Iveco

Med modeller på både 12 og 13 meter og i versjonene LINE og POP er Crossway NP et nytt alternativ for regioner, kommuner og byer som ønsker miljøvennlige transportløsninger. Kjøretøyet er 100% kompatibelt med biogass som kan gi en reduksjon i karbonutslippene med inntil 95%.

Juryen for prisen ‘Sustainable Bus Award’, som består av syv representanter fra europeiske fagtidsskrifter–Autobus (Italia), Mobilités Magazine (Frankrike), Busfahrt (Tyskland), OV-Magazine (Nederland), InfoBus (Polen), Infotrucker (Romania), Carril Bus (Spania) – fokuserer på gjennomgående bærekraft-prinsipper, spesielt evnen til å etablere et positivt bilde av kjøretøyet hos publikum. Forskjellige aspekter er med i vurderingen, som sikkerhet, komfort, støynivå, resirkulering av komponenter og produsentens generelle bærekraft-forpliktelse. Dommen fra juryen for ‘Sustainable Bus Award’ fremhever også det brede spekteret av alternative løsninger som er tilgjengelige for intercity-segmentet.

– Med prisen ‘Sustainable Bus of the Year 2020’ bekrefter vi vår posisjon som en ledende leverandør av en moden, livskraftig og miljøansvarlig komplettløsning. Ved å tildele tittelen til var Crossway Natural Power har jurymedlemmene anerkjent kjøretøyets kvaliteter og bekreftet bussvalget mange operatører allerede har gjort siden lanseringen, sa Stéphane Espinasse, leder for Iveco Bus, under prisseremonien på utstillingen Busworld i Brussel.