Meny
Iveco leverer 1064 gassdrevne S-WAY-lastebiler til Amazon Foto: Iveco

Publisert
23.November.2021

Iveco leverer 1064 gassdrevne S-WAY-lastebiler til Amazon

Iveco, en pioner innen kommersialisering og produksjon av kjøretøyer som bruker alternative drivstoff, kunngjorde et viktig skritt i sitt kommersielle samarbeid med Amazon.

Amazon har allerede mottatt 216 Iveco S-WAY CNG (Compressed Natural Gas) som skal benyttes av deres partnere i Europa, og ytterligere 848 biler er bestilt med levering fra midten av 2022 (totalt 1064 lastebiler).

Disse 1064 lastebilene har topp moderne FPT Industrial Cursor 13 som kjører på naturgass. De er utstyrt med 1052 liters gasstanker, den største tilgjengelig, og vil ha en forventet rekkevidde på 620 km, noe som er utrolig imponerende. De 848 bilene som er bestilt for levering i 2022 vil også ha Iveco Driver Pal, merkets banebrytende sjåførassistent, med Amazon Alexa-funksjoner.

– Vi har vært ledende innen teknologi for gassdrevne kjøretøyer i 25 år og har utviklet løsninger som gjør det mulig å bidra til betydelige utslippsreduksjoner. Samarbeid med globale ledere som Amazon er et vitnesbyrd om den robuste kapasiteten til våre innovative produkter og vårt urokkelige mål om å redusere karbonutslipp innen 2050. Iveco Group vil fortsette å vise vei innen forbrenningsmotorer som kjører på fornybart drivstoff, den eneste levedyktige løsningen som allerede er tilgjengelig på markedet som også reduserer utslipp. Ikke la oss glemme at en CNG-lastebil som bruker biometan kan redusere CO2-utslippene med opptil 95 % ved en CO2-måling fra brønn til hjul, og effektivt bidra til avkarboniseringsprosessen, sier Gerrit Marx, fungerende Chief Executive Officer i Iveco Group.