Meny
Iveco og E.ON inngår stor avtale om ladeinfrastrukturen i Skandinavia Foto: Iveco

Publisert
10.March.2023

Iveco og E.ON inngår stor avtale om ladeinfrastrukturen i Skandinavia

Transportbransjen beveger seg raskt mot overgangen til el. Og den nye virkeligheten krever handling – nå. For å imøtekomme kravene om en mer ansvarlig transport har IVECO inngått en ny samarbeidsavtale med energiselskapet E.ON. Sammen skal de bidra til en oppgradering av infrastrukturen til elbilenes inntog i Skandinavia.

Med den økende etterspørselen etter elbiler i transportbransjen, landet avtalen om en ladeløsning i Norge, Sverige og Danmark på et godt tidspunkt. Og det er ikke tilfeldig at samarbeidet er inngått akkurat nå. Iveco har nylig lansert den nye elektriske varebilen, Iveco eDAILY, også kjent som den klassiske og populære DAILYs ‘elektriske tvilling’. Med samarbeidet kan kundene få en integrert løsning, der Iveco leverer kjøretøyet og E.ON forsyner og støtter Iveco-kundene med ladestasjoner i hele Skandinavia.

– Transportbransjen står foran en stor omstilling, der ladeinfrastrukturen kan være en utfordring. Det skal passe inn i logistikk- og transportmønsteret som ofte krever skreddersydde løsninger. Det er nettopp derfor dette er en viktig avtale for oss. Sammen med E.ON går vi foran og leverer en komplett elektrisk løsning med både Iveco eDAILY og lademuligheter, sier Anders Velta, Country Sales Manager hos Iveco Norge.

Elmarkedet går bare én vei

Den nye Iveco eDAILY er Iveco sitt  svar på en nullutslippsvarebil. Og det ser ut til at Iveco har satset på det rette. Ifølge Velta går markedet i økende grad mot el.

Velta utdyper:

– Markedet for varebiler går den elektriske veien, og vi forventer at markedsandelen for elektriske varebiler i Norge vil øke kraftig de neste årene. I Norge er den foreløpig på 39 prosent. Salget av varebiler øker hver måned, og det er ingen tvil om at det er den veien det går.

Til tross for de ellers positive spådommene for elbilmarkedet, henger ladeinfrastrukturen fortsatt etter.

Kundene trenger ikke å bekymre seg

Det nye samarbeidet med E.ON er et viktig steg i utviklingen av å forbedre ladenettverket i Skandinavia.

– Vi er veldig glade for samarbeidet og for å kunne hjelpe Iveco-kunder med en integrert elektrisk løsning i Skandinavia. Vi jobber kontinuerlig med den grønne omstillingen i transportbransjen og nå er tiden inne for å få de tyngre kjøretøyene over til el. Med Iveco sitt kommende utvalg av tyngre elektriske kjøretøy blir det lettere for transportselskaper å velge elektrisk. Vårt felles mål er å gjøre overgangen til elektriske kjøretøy enkel for Iveco-kunder. Dette skal vi blant annet få til ved å legge til rette for lademuligheter der behovet er, f.eks. der bilene lastes eller overnatter, forteller Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON.

Halleløv er fornøyd med å kunne bidra til enklere bruk av de kommende elektriske varebilene. Han fortsetter:

– Hele ideen med samarbeidet er å ta bekymringen vekk fra kunden. Iveco sine selgere er gode på ladeløsninger, men de trenger ikke å være eksperter. Når Iveco har solgt en Iveco eDAILY, kommer E.ON på banen med ekspertise og støtter kunden med alle spørsmål de måtte ha om ladning. F.eks. om det er nok strøm på adressen eller om kapasiteten i nettet må økes. Hvis de skal lade utenfor byen, får de et kundekort slik at de kan lade på offentlige steder. Vi hjelper til med alt dette.

Sammen har Iveco og E.ON utarbeidet tre pakker de tilbyr Iveco eDAILY-kunder: en liten, en medium og en stor. Pakkene inneholder blant annet en løsning for å tilpasse kundens behov ved å legge til eller fjerne batterier når varebilen kjøpes, slik at kunden kan optimere rekkevidde og lastekapasitet.

Fakta:

Om Iveco eDAILY

 • Samme brede modellprogram som den dieseldrevne Daily.
 • Mulighet for 3,8t og 4,25t. totalvekt på B førerkort.
 • Eneste elektriske varebil som kan trekke inntil 3,5t. hengervekt.
 • Elektrisk kraftuttak
 • Kan utstyres med inntil 3 batterier som gir opptil 300 km rekkevidde* (400 km for bykjøring), ifølge WLTP.
 • IVECO eDAILY lader med 22 kW AC og 80 kW DC.

E.ON tilbyr:

 • Tilpasset løsning for den spesifikke flåten og stedet.
 • Råd om tilskudd
 • Intelligente ladestasjoner med effekter fra 11 kW til 300 kW.
 • Skreddersydd installasjon, igangkjøring og brukervennlige, pålitelige ladestasjoner.
 • Daglig drift med 24/7 support – teknisk online og service på stedet.
 • Full integrasjon mellom standene og bedriftens energibehov via dynamisk laststyring.