Meny
Ja til bussoppgjøret Foto: NHO

Publisert
23.October.2020

Ja til bussoppgjøret

Arbeidstakerorganisasjonene har i dag meddelt Riksmekleren at medlemmene har sagt til lønnsoppgjøret for bussjåfører. Det blir dermed ingen ny streik.

– Vi er glade for at oppgjøret nå er endelig godkjent og at ny konflikt unngås. Dermed kan passasjerene stole på at bussene kjører som vanlig til jobb, skole og fritidsaktiviteter. Seks av 10 kollektivreiser i Norge er med buss, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det ble brudd i meklingen om bussoppgjøret 20. september, og alle sjåfører i Oslo og Viken ble tatt ut i streik samme dag. Konflikten ble etter hvert intensivert, og på det meste var over 8.000 av landets 12.000 bussjåfører i streik inntil partene ble enige om et nytt oppgjør med Riksmeklers bistand 1. oktober.

– Arbeidsgiversiden strakk seg langt for å oppnå enighet 1. oktober. Blant annet fikk sjåførene kompensasjon for moderate tillegg under samordnet hovedoppgjør i 2018. Gjennomsnittlig årslønn for bussjåfører vil etter oppgjøret ligge på 463.000. sier Stordrange.