Meny
Jungheinrich utvider produksjonskapasiteten ​Illustrasjon: Jungheinrich

Publisert
23.November.2021

Jungheinrich utvider produksjonskapasiteten

Jungheinrich utvider produksjonskapasiteten ved å bygge ny fabrikk i tsjekkiske Chomutov.

Fra 2023 blir det produksjonsstart av skyvemasttrucker i fabrikken som er på rundt 37 000 kvadratmeter. Byggestart er satt til 2022. Budsjettet for prosjektet ligger på cirka 60 millioner euro, og bygging av den nye fabrikken vil skape mer enn 350 nye lokale arbeidsplasser.

Jungheinrich utvider sitt produksjonsnettverk med sikte på å møte den vedvarende sterke veksten i etterspørselen etter trucker. Grunnen til at valget falt på Chomutov i Tsjekkia, er beliggenheten sentralt i Europa og den optimale logistikken knyttet til dette. Det nye anlegget er et sentralt element for å nå målene om vekst i “strategi 2025+” og bidra til å øke effektiviteten og lønnsomheten.

– Etterspørselen etter Jungheinrich-trucker vokser kontinuerlig, og produksjonskapasiteten vår må vokse tilsvarende. Den ellevte Jungheinrich-fabrikken og et av de mest moderne produksjonsanleggene for industritrucker i verden bygges i Chomutov. Slik bidrar vi til bærekraftig vekst og lønnsomhet og øker Jungheinrich sin konkurranseevne på lang sikt, sier Sabine Neuss, Chief Technology Officer i Jungheinrich AG.

Den nåværende produksjonen av skyvemasttrucker ved fabrikken i Norderstedt vil fra 2023 gradvis flyttes til det nye Chomutov-anlegget. Kapasiteten som blir frigjort i Norderstedt vil bli brukt til å muliggjøre videre vekst også her. Jungheinrich vil utvide sitt produksjonssortiment i Norderstedt og supplere med deler til høytløftende plukktrucker, som primært brukes i en stadig økende e-handel.