Meny
Kø på ladestasjoner

Publisert
01.August.2017

Kø på ladestasjoner

Halvparten av elbrilbrukerne opplever kø på ladestasjonene. Dette til tross for at det totalt i Norge er kapasitet til å lade 900 biler samtidig på hurtigladestasjoner.

Agva Kraft mener at den eventyrlige utviklingen til elbiler i Norge må følges opp av tilstrekkelig infrastruktur.

Nylig kunne vi melde at elbilen fortsatt avhengig av økonomiske incentiver. Men like viktig er det å sørge for at ladestasjoner er på plass i stort nok omfang i hele landet.

50% opplever kø ofte eller av og til

I Norsk elbilforenings undersøkelse går det frem at 50% opplever kø ofte eller av og til. Generalsekretær Christina Bu sier at rekkeviddeangst er et tilbakelagt stadium, men nå er det ladeangsten som har tatt over. Hun presiserer at det også er viktig å få på plass hurtigladestasjoner i grisgrendte strøk slik at elbilen kan brukes overalt.

– 02Vi i Agva Kraft er helt enige. Det er viktig at elbilen nå får vist at den er noe mer enn et byfenomen og ikke reduseres til en nummer to-bil. I juni doblet salget seg fra 14% markedsandel på samme tid i fjor til nå altså 28%. For å ta vare på denne positive utviklingen er det viktig at infrastrukturen følger på.