Meny
Korona beskyttet nordmenn fra bilinnbrudd i 2020

Publisert
07.December.2020

Korona beskyttet nordmenn fra bilinnbrudd i 2020

Tall fra Finans Norge viser at antall bilinnbrudd har sunket med 10% i år.

Tall fra Finans Norge viser at forsikringsselskaper har fått inn 3865 meldinger om bilinnbrudd så langt i år, mot 4296 i fjor. Dette utgjør en betydelig nedgang på 10 % i antall bilinnbrudd. Det virker som om korona har rammet de kriminelles levebrød på samme måte som det har rammet resten av samfunnet.

Ifølge If Forsikring ligger svaret på denne nedgangen i strengere grensekontroller og nordmenns begrensede reisemuligheter. Det har vært vanskelig for utenlandske kriminelle å komme inn i landet i år grunnet pandemien og streng grensekontroll samtidig som det har vært vanskelig for nordmenn å forlate landet, og dermed utsette seg for større risiko. Restriksjoner som har ført til at nordmenn ikke drar på turer til Sverige har sannsynligvis påvirket nedgangen. If Forsikring får hvert år inn mange meldinger om innbrudd i Gøteborg til vanlig, men ikke så mange i år. De forteller at det er særlig parkeringsområder rundt fornøyelsesparken Liseberg som har vært særlig utsatt tidligere.

Forhåndsregler

Selv om antall bilinnbrudd har sett en nedgang på 10%, forekommer de likevel. De kriminelle har desverre ikke blitt fullstendig permittert under pandemien. Det finnes imidlertid gode råd for å beskytte seg fra innbrudd. Det viktigste blant disse er, slik If formulerer det: – Tøm bilen før tyven gjør det.

Dersom du vil legge igjen verdisaker i bilen, sørg alltid for å legge de ute av syne. Verdisaker som ligger åpenbart på forsete vil kunne tiltrekke seg tyver. Et effektivt og varig tiltak mot dette er å sote rutene til bilen. Dette vil si å anskaffe ruter som hindrer innsyn. Disse koster ifølge Bilsmart.no mellom 3.000 og 6.000 kr.

Vær bevisst på hvor du parkerer. Er du i et ukjent område, kan det være lurt å unngå folketomme og mørke parkeringsplasser. Husk samtidig at lyse parkeringsplasser med vakthold ikke garanterer trygghet. Unngå videre å medbringe en full bil til parkeringsplasser nær fornøyelsesparker eller andre turistattraksjoner. Slik If har sett med Liseberg, er disse ofte populære steder blant tyver.

Sist, men ikke minst: Ikke glem å låse dører og vinduer. Dette er unektelig helt grunnleggende og noe alle vet, men det hender likevel at man glemmer det i farten. Ta heller en ekstra sjekk på døra før du forlater bilen, særlig hvis du ikke er trygg på området du har parkert i.