Meny
Ladestasjoner.no drives videre av Fjordkraft

Publisert
13.March.2017

Ladestasjoner.no drives videre av Fjordkraft

Ladestasjoner.no er en portal for elbilister over hele Norge med full oversikt over ladestasjoner og kunnskapsbase om lading. Portalen viser kart over 2042 ladestasjoner og mer enn 8000 ladepunkter. Strømleverandøren Fjordkraft overtar ansvaret for tjenesten.

– Ladestasjoner.no er utviklet av meget kompetente elbilentusiaster som forstår el-bilistenes behov. Gründerne av ladestasjoner.no har gjort en fantastisk jobb med å gi elbilistene et oversiktlig hjelpemiddel i hverdagen for å finne frem til ladestasjoner over hele Norge. Kartløsningen på web og mobil, og den nyttige informasjonen på nettsidene har bidratt til å redusere usikkerheten knyttet til å velge elbil, sier direktør for strategi og innovasjon i Fjordkraft, Arnstein Flaskerud.

Deler entusiasmen for elbiler og utslippsfri transport

– Nåværende hovedaksjonærer har helt andre jobber og vi har ikke tid og ressurser til å ta tjenesten og selskapet videre. Derfor ble det aktuelt å selge selskapet. Vi er glade for å kunne overlate vår «baby» til Fjordkraft. De har både interesse og økonomiske muskler til å drive og utvikle tjenesten videre, sier styreleder og av en gründerne i ladestasjoner.no, Bjarne André Myklebust. Kjøpesummen for ladestasjoner.no er ikke offentlig.

– Antallet elbiler vokser kraftig og det skjer mye spennende på batterifronten i år. Vi deler entusiasmen for elbiler og utslippsfri transport, og ønsker derfor å bidra til at informasjonen på ladestasjoner.no fortsatt kan komme elbilister til gode, forklarer Flaskerud.

Behov for utvikling og oppdateringer på design og brukervennlighet

– Dette er en attraktiv tjeneste som er utviklet over år. Vi synes ladestasjoner.no er for god til å legges ned. Samtidig er det et kontinuerlig behov for utvikling og oppdateringer på design og brukervennlighet for slike tjenester, sier strategi og innovasjonsdirektøren.

En landsdekkende undersøkelse InFact har gjennomført på vegne av Fjordkraft viste at 57 prosent av bilistene vurderer å kjøpe elbil neste gang de skal bytte bil. Undersøkelsen ble gjennomført i september 2016.