Meny
Lanserer partnerskap for å kunne levere utslippsfri transport Illustrasjon: Iveco

Publisert
19.December.2019

Lanserer partnerskap for å kunne levere utslippsfri transport

Iveco ,FPT Industrial og Nikola Corporation presenterte omfanget og planene for et Joint Venture og samarbeidsavtalen som er opprettet for å fremskynde transformasjon av transportindustrien mot utslippsnøytralitet av tunge lastebiler i klasse 8 i Nord-Amerika og tilsvarende i Europa gjennom bruk av brenselcelle-teknologi.

Dette kommer tre måneder etter CNH Industrials annonsering 3. september av det strategiske partnerskapet med Nikola, noe som involverer Iveco nyttekjøretøy og drivlinje divisjonenFPT Industrial.

Hovedfokuset for avtalen er å utnytte partnernes respektive ekspertise for å kunne implementere tunge lastebiler med null utslipp og for å presentere bransjen for en ny forretningsmodell.

Partnerskapet inkluderer dannelsen av et europeisk Joint Venture for å utvikle og distribuere hydrogen brenselcelle og batterielektriske lastebiler på det europeiske marked. Nikola vil tilby sin klasseledende ekspertise innen brenselceller og avanserte teknologier, så vel som sin forretningsmodell som innbefatter en bransjens første all-inclusive leasingsystemer. Iveco, sammen med FPT Industrial, vil bidra med sin ekspertise innen engineering og produksjon for å industrialisere brenselcelle- og batteri-elektriske lastebiler.

Iveco ,FPT Industrial og Nikolahar startet utviklingen av Joint Venturets første lastebil, den batteri-elektriske Nikola TRE, som er basert på den nye Iveco S-WAY-plattformen og integrerer Nikolas lastebilteknologi, betjeningsorganer og infotainment. Tester er forventet å starte midtveis i 2020, mens den offisielle europeiske lanseringen er planlagt til nyttekjøretøyutstillingen IAA 2020. Salg og ettermarkedsaktiviteter for Nikola TRE vil skje gjennom IVECOs Europa-omspennende forhandlernettverk.

Partnerskapetble lansertved et arrangementi Torino med HubertusM.Mühlhauser, toppsjef i CNH Industrial, Gerrit Marx, CNH Industrials toppsjef for nyttekjøretøy og spesialkjørtøy, Annalisa Stupenengo, CNH Industrials sjef for drivlinjer, Trevor Milton, toppsjef for Nikola og Mark Russell, president for Nikola, som vertskap.

– Et økende fokus på at det trengs fundamentale reduksjoner i automotive utslipp fører til at industrien vår raskt må søke etter avanserte tekniske løsninger. Dette Joint Venture med Nikola er et vitnesbyrd om begge parters tekniske kompetanse, noe som vil resultere i påtagelige miljøgevinster for Europas langtransportører, sier Hubertus M. Mühlhauser, toppsjef i CNHIndustrial.

– Industrien vår endrer seg raskt, drevet av skjerpede utslippskrav og yngre generasjoner som krever opprettelse av en sirkulær økonomi for å bevare miljøet for fremtiden. Hydrogen og batteridrift – avhengig av bruksområde-er de eneste levedyktige løsningene for grønn energi og har fordelen av at nasjonene blir mer uavhengig av fossile drivstoffer. Nå er det tid for å handle og levere en utslippsfri løsning basert på elektrisk teknologi ved hjelp av brenselceller. Vi omfavner denne teknologien tidlig og ser mulighet til å dra nytte av dette spennende øyeblikket av teknologisk nyvinning og starte en proaktiv omforming av transportsektoren, sier Gerrit Marx, toppsjef for nyttekjøretøy og spesialkjøretøy.

– Dette partnerskapet er en vinn vinn-situasjon for alle involverte. Fra det øyeblikket vi lanserte Nikola ONE i 2016, har lastebilsjåfører og myndigheter bedt om at vi bringer Nikola til Europa. Nikola TRE er nydelig og innovativ på en annen måte enn alle andre lastebiler i verden. Vi behøver den riktige partner for å hjelpe oss inn på det europeiske marked, og CNH Industrial er den rette kommersielle partner. Mens andre produsenter permitterer tusenvis av ansatte, skaper Nikola tusenvis av jobber og tvinger lastebilindustrien til handling for nullutslipp. Se bare på hva vi har oppnådd i løpet av tre måneder og forestill dere hva vi vil oppnå på tre år med CNH Industrial som vår partner, sier Trevor Milton, toppsjef Nikola Motors.

“3 2 1 0” – Unlock the Next Level: Navnet på arrangementet, en avtale med fremtiden om null utslipp

Temaet under lanserings-arrangementet, “3 2 1 0”, oppsummerer Joint Venturet: Tre, som i Nikola TRE, Joint Venturets første innovative produkt; to står for selskapene Nikola og CNH Industrial – som sammen danner ett partnerskap som deler det endelige måler om null utslipp.

Med dette arrangementet gjør partnerne en avtale med fremtiden og ga gjestene tilgangskoden til Unlock the Next Level, hvor de vil finn Truck to the Future med null utslipp.

Arrangementet fant sted påOfficineGrandiRiparazioni(OGR),et imponerende industriområde i Torino, organisert i samarbeid med produksjonsselskapet Filmmaster Events. Kvelden kulminerte med avduking av den nye generasjon nullutslipps-lastebilen som en arkitektonisk installasjon med et automatisk kromprisme som ble åpnet for å avsløre skissemodellen av Nikola TRE.